3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sahte nikah skandalına soruşturma

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili Köyü Muhtarlığı'nda sekreter olarak çalışan D.Y. isimli bayanın, köy hanesine kayıtlı kişilere nikah memurluğu yaptığı olayının ortaya çıkmasının ardından Edremit Kaymakamlığı konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Yapılan nikahların geçerli olup olmadıkları araştırılırken, D.Y. tarafından kıyılan nikah görüntülerinin de toplatılmaya çalışıldığı öne sürüldü. 

Osman Akçay'ın muhtarlığını yürüttüğü Kızılkeçili köyü sahte nikah ile çalkalanıyor. Muhtarlıkta sekreter olarak çalışan 23 yaşındaki D.Y.'nin düğünlere giderek, üzerine giydiği nikah memuru cübbesiyle nikah kıydığı, evlenen çiftlerin çektiği kamera görüntüleriyle ispat ediliyor. Yaklaşık 3 yıldır muhtarlıkta çalıştığı ve çok sayıda nikah kıydığı öne sürülen D.Y.'nin, bir nikahı kıyarken sergilediği rahat ve iş bilir tavırları dikkat çekiyor. Olayın ulusal basında yer almasının ardından bahse konu sözde
nikah memuru D.Y. tarafından kıyılan nikah görüntülerinin toplatılmaya çalışıldığı öne sürüldü. 

Olayla ilgili açıklama yapan Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ise, muhtarların yalnızca hastalık halinde raporlu iken ve izinlilik durumlarında sadece muhtarlığın birinci azasına yetki verebildiğini ve başka bir durumda kesinlikle nikah kıyma yetkisi verilemediğini belirtti. Nikah işlemleri ile ilgili yönetmeliklerin açık olduğuna dikkat çeken Kaymakam Aydın, olayla ilgili gerekli soruşturmalara başlandığını sözlerine ekledi. 

Ayrıca Kızılkeçili köyü, geçtiğimiz haftalarda köy halkının baz istasyonu eylemleriyle gündeme gelmiş ve muhtar ile köy halkı arasında tartışma çıkmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 13:53:06
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 14:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?