3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sahte para operasyonu

Balıkesir'de, polis tarafından düzenlenen operasyonlarda sahte para ve uyuşturucu ele geçirildi. Her iki operasyonla ilgili olarak yakalanan toplam 5 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

SAHTE PARA İLE YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün operasyonlarından ilkinde telefon ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, Salı pazarında sahte para ile alışveriş yapan şahıslar üzerinde çalışma yaptı. Planlı çalışmada kimlik sorgusu yapılan bir kişinin sahte kimlik kullandığı ve İzmir'deki Foça Cezaevi firarisi olarak arandığı belirlendi. S.V. isimli firari, sahte olduğu belirlenen 3 adet 50 YTL. ve 2 adet 100 YTL olmak üzere 350 YTL. sahte para ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ile birlikte yakalandı. Adli makamlara sevk edilen cezaevi firarisi tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi.

UYUSTURUCU ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Öte yandan, uyuşturucu madde ticareti yapan şebekelere yönelik çalışma yapan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanan ve piyasaya pazarlayan sokak satıcılarına yönelik bir operasyon düzenledi. Polisin, C.D. ve M.G. isimli şahısların başında bulunduğunu açıkladığı uyuşturucu şebekesi ile ilgili olarak yaklaşık 3 ay izleme yapıldığı, "N2" kod adı verilen soruşturma neticesinde önceki gün il merkezinde 7 ayrı noktada eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyonda, M.G ve C.D ile birlikte Z.K., M.A., Y.H., B.K. ve M.B olmak üzere toplam 7 kişinin yakalandığı, sokak satıcılığı yapan uyuşturucu şebekesinin tamamen deşifre edildiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü KOM Şube'deki sorgulamalarının ardından adli makamlara teslim edilen M.G., C.D., Z.K. ve M.A. isimli toplam 4 şüphelinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Balıkesir Kapalı cezaevine gönderildiği, diğer 3 kişinin ise serbest bırakıldığı, 23 gram kubar esrar maddesi ele geçirilen operasyonla ilgili tahkikatın sürdüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?