5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Sakatlar Haftası'na renkli kutlama

SAKATLAR HAFTASI'NA RENKLİ KUTLAMA

Balıkesir'deki Sakatlar Haftası kutlamaları renkli geçti. Sakatlar derneği şubesinin tertiplediği kısa mesafeli yürüyüş ve ardından düzenlenen basın açıklamasına milletvekili ile vali yardımcıları ve kamu kurumları da destek verdiler.

Valilik binası önünde toplanan Sakatlar Derneği başkan ve üyeleri yaklaşık 400 metre mesafedeki Ali Hikmet Paşa Meydanı'na yürüdü. Burada düzenlenen törende basın açıklamasını okuyan Sakatlar Derneği ikinci başkanı Zeki Uslu, engellilerin zoru başaran insanlar olduğunu söyledi. Yerleşim bölgelerinde fiziki ortamlar oluşturulurken engellilerin de mutlaka hatırlanması, atılan her adımın birisinin engelliye ait olduğunun düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Uslu, bu konuda özellikle belediyelere çok iş düştüğünü söyledi. Doğuştan engelli olan ve bu engelinin kendisine Allah'ın bir lütfü olduğunu düşündüğünü söyleyen Zeki Uslu, "Engelimi bir şeref madalyası olarak taşıyorum. Bu konuda diğer engelli arkadaşlarıma da örnek olmayı, fiziki engellerin üretmeye ve insanlığa katkı sağlamaya engel olmadığını göstermek için çaba harcıyorum" dedi.

FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜLER

Zeki Uslu, Türkiye'de 8,5 milyon, Balıkesir'de ise 21 bin insanın engelli olduğunu, bu rakamların küçümsenemeyecek ölçüde büyük olduğunu kaydetti. Engelliye yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım demek olduğunu belirten Uzlu, "Hiçbir gönül engelli değildir projesiyle engelli ve potansiyel engelli Balıkesir halkının kucaklaşmasını sağlamak ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla Balıkesir'de ilk defa bir engelli-engelsiz buluşması ve kaynaşmasını gerçekleştirmiş olduk" diyerek destek olup katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Katılanların ellerinde engellilerle alakalı mesajların verildiği çok sayıda döviz taşıdıkları yağmur altındaki basın açıklamasından sonra etkinlik sona erdi. Sakatlar Derneği'nin düzenlediği etkinliğe AK Parti Balıkesir milletvekili İsmail Özgün, vali yardımcıları Hasan Hüseyin Can, Ayhan Çiftarslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, Balıkesir Hukukçular Derneği ve bazı sivil toplum örgütleriyle öğrenciler katılarak destek oldular.

SAKATLAR HAFTASI'NA RENKLİ KUTLAMA
SAKATLAR HAFTASI'NA RENKLİ KUTLAMA
SAKATLAR HAFTASI'NA RENKLİ KUTLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:44:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?