3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Samsunlu öğrenciler Balıkesir'e geldi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 5 yıldır gerçekleştirdiği 'Gençlik Merkezileri Arası Değişim Programı' kapsamında geçtiğimiz haftalarda Balıkesirli öğrencileri ağırlayan Samsunlu öğrenci grubu, Balıkesir'e iade-i ziyarette bulundu. 

Geçtiğimiz haftalarda Balıkesir Gençlik Merkezi tarafından 15 öğrenci ile birlikte Samsun'a giden Balıkesirli grup, Samsun'dan gelen 20 öğrenciyi ağırlamadı. 

Samsun İl Gençlik Merkezi Müdiresi Tülin Genç'in önderliğinde il merkezine gelerek ilk gün şehir gezisi yapan öğrenciler, sportif, kültürel ve sanatsal alanları gezdi. Gezinin 3. günü Ayvalık'ta tekne gezisi yapan grup, 3. günde de Edremit ilçesine bağlı Akçay tatil beldesine geldi. İl merkezinde, Balıkesir İl Gençlik Merkezi Müdiresi Kezban Kızılaslan ve Balıkesirli öğrenciler tarafından karşılanan Samsunlu grup, Akçay'ı çok beğendi. 

Öğrenciler Akçay'da plajı temizledi. Öğrencilerin çöp topladığını gören kumsaldaki tatilciler, gençleri tebrik ederek, kendilerine yardım etti. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nu belediye binasında ziyaret eden öğrenciler, Akçay hakkında bilgiler aldı ve Sarıkız Efsanesi'ni dinledi. 

Maddi durumları iyi olmayan öğrencilerin projeye dahil edildiğini vurgulayan Gençlik Merkezi İl Müdürü Kezban Kızılaslan, "Değişim programlarında gençlik kamplarında olduğu gibi maddi durumu uygun olmayan ancak başarılı ve çevrelerinde sevilen gençler de göz önünde bulundurularak ödüllendirilmek amacıyla götürülmektedir. Ülkemizin geleceğini oluşturan gençlerimiz için yürütülen tüm faaliyetlere her türlü destek sağlanmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?