5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Şantaj gazeteciliği dönemi kapandı!

EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI AV. TUNCAY KILIÇ:

Balıkesir’in Edremit Belediyesi, Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. 3’e ek olmak üzere toplam 19 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan meclis ve Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, konuşmalarıyla dikkat çekti.

Edremit Belediyesi, Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. 16 ana gündem maddesi ve 3 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Av. Tuncay Kılıç, belediye hakkında basında ve kamuoyunda yer alan söylemlere yanıt verdi.

Gündem maddeleri arasında olan belediye mücavir alan sınırlarında kurulması düşünülen baz istasyonlarının yapım yerlerinin ve koşullarının belirlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Başkan Tuncay Kılıç, konuyla ilgili olarak, “Baz istasyonlarının insan hayatında olumsuz etkiler doğurduğunu bilmekteyiz. Baz istasyonları olmadan da cep telefonları ile görüşme yapılabiliyor. Direk uydu bağlantısı ile telefon iletişimi yapılabiliyor. Devlet yetkilileri bu konu üzerinde yoğunlaşıp, uydu telefonlarının kullanımına yönelik yatırım yaptırtmalıdır. Böylelikle baz istasyonları tehdidi de ortadan kalkmış olacaktır” dedi.

Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan TOKİ konutları sakinlerinin mahalle taleplerinin geçtiğimiz ayki belediye meclis toplantısında onaylanmasının ardından, mahalleye verilecek isim de, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Konuyla ilgili gündem maddesinin okunmasının ardından konuşan başkan Tuncay Kılıç, TOKİ’de oluşturulacak olan yeni mahalleye, Darsofa Mahallesi’nin isim değişikliği ile gündeme getirdiği “Atatürk Mahallesi” isminin verilmesini talep etti. Meclis üyelerinin onayından geçen isim ile, Edremit ilçesinin mahalleleri arasına “Atatürk Mahallesi” ismi de ilave edilmiş oldu.

Meclis gündem maddeleri arasında bulunan su sayaçlarının kullanımına yönelik talep doğrultusunda, bundan sonra verilen yeni inşaat ruhsatlarında ve yapı kullanma izinlerinde, tüm yapılarda Akıllı Su Sayaçları kullanılması zorunlu tutulacak.

KAYMAKAMLIK BELEDİYE SAYARINDAN VAZ GEÇTİ

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Tuncay Kılıç, son günlerde ilçe gündemini meşgul eden yeni belediye sarayı binasının kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda Vali Yılmaz Arslan’ın ziyareti sırasında, belediye sarayı binasının Edremit Belediyesi’ne ait kısmının Edremit Kaymakamlığı’na verilmesi konusunda konuşan başkan Kılıç, “Vali bey, belediye sarayına Edremit Kaymakamlığı’nın taşınmasını uygun görmüştü. Bu konuda Vali bey ile yaptığımız son görüşmede Edremit Kaymakamı Şefik Aydın’ın konuya sıcak bakmadığını öğrendik. Kaymakamımız, belediye sarayı binasının yaklaşık 2 milyon TL masraf gerektirdiğini söyleyerek binayı istemediklerini dile getirmiş. Bu nedenle binanın Edremit Belediyesi’ne ait olan kısmı hala boştadır” diye konuştu.

Basında yer alan bazı konulara da değinen başkan Kılıç, “Yeni araç alınıp alınmaması konusunda gazetecilere danışarak hareket edecek değilim. Ben 3 – 5 gazetecinin lafıyla hareket etmem. Ben lüks araba meraklısı bir kişi değilim. Ben Belediye Başkanı değilken de lüks arabalara binerdim. Ailemden gelen bir mal varlığım vardır ve biz ailemize ait hiçbir malımızı ve mülkümüzü bile satmadık. Ben bu topraklarda doğrum, bu topraklarda öleceğim. 3 sefer Edremit’in gelişmesi adına yurt dışına gittim, 30 sefer yurt dışına gitti diye haberler çıktı. Belediyeler, mahalli gazetelerin maddi kaynak kapısı değildir. Geçen dönem, yerel gazeteler belediye hakkında kötü haber yapmadı. Bu dönem yazıyorlar. Varsa yanlışımız yazsınlar. Ama karalama kampanyanı gibi, asılsız haberler yapılmasına tahammülümüz olamaz. 99 model araca binmek haber oluyor, ama Edremit Belediyesi 1 yılda 8 trilyon lira borç ödüyor, bunu haber yapan yok. Suç kültür müdürümüzde. Gazetelerin paralarını ödeseydi bunlar yazılmazdı. İşler artık eskisi gibi değil. Şantaj gazeteciliği dönemi kapandı. Patronlarınız, siz gazetecileri tatmin etmeyebilir. Ama ben kendi aracımı makam aracı yaptım. Biz yalnızca Allah’a hesap veririz. Bir zeytin dalı bile evime götürmedim. Evimde belediyeye ait bir çöp parçası dahi yoktur ve hiç te olmadı. Ya bu işi ciddi yapalım, ya da hiç yapmayalım. Bu belediye sarayı kamuoyuna sorulmadan yapıldı. Yolların bakıma ihtiyacı varken ve daha bunun gibi bir çok acil ihtiyaç varken, bu saray Edremit’e haramdı. Adamlar, her şeyi özelleştirdi, bir de üstüne saray yaptı. Biz, bu kadar borcun içinde sarayda oturamazdık. Alacaklılar saraya geldiğinde onlara nasıl, paramız yok diyebilirdik? Bunun çözümünü bulmamız gerekiyor. Bizler görmemiş insan değiliz. Borçlar ödenip, acil ihtiyaçlarımız giderildikten sonra saray da yapılır, han da yapılır” dedi.

Belediye meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından kapanış ile son buldu.

EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI AV. TUNCAY KILIÇ:
EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI AV. TUNCAY KILIÇ:
EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI AV. TUNCAY KILIÇ:
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 17:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?