3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Satranç Turnuvasına büyük ilgi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve lise öğrencileri arasında satranç turnuvası düzenlendi.

Bandırma 1. Milli Eğitim Festivali kapsamında düzenlenen ve 3 gün sürecek turnuvaya ilçedeki çeşitli ilköğretim ve liselerden 240 öğrenci katılıyor. Öğretmenler Çağlar Torunlar, Harun Ceylan, Saim Yılmaz ve Feridun Sever'in gözetiminde yapılan turnuvaya katılan öğrencilerin bir kısmının ise Halk Eğitim Merkezi'nde satranç kursuna katılan öğrenciler oluşturuyor.

Satrançın öğrencilerin gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her yıl yaptığımız turnuvayı bu sene 1. Milli Eğitim Festivali kapsamında düzenliyoruz. Satranç zeka oyunudur. Beyni geliştirmede, arkadaşlarını tanımada, doğru karar verebilmede ve öğrencilerimizin hayatta daha başarılı olmalarına yardımcı oluyor. Bandırma'da satranç bilmeyen öğrenci kalmasın istiyoruz" dedi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin 25 Mayıs'da düzenlenecek törenle verileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 16:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?