3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Satranç turnuvasına büyük ilgi

Balıkesir'in Sındırgı İlçe Emniyet Amirliği'nce bu yıl ikincisini düzenlediği satranç turnuvası, talebin yoğun olması üzerine şenliğe dönüştü.


Sındırgı İlçe Emniyet Amirliği'nin, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yılı sebebiyle gerçekleştirdiği etkinlikler arasında yer alan satranç turnuvası, 'Satranç Şenliği'ne dönüştürüldü. 10 Nisan'da kutlanacak olan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümü münasebetiyle Sındırgı'da düzenlenen satranç turnuvasında yarışmak için ilk ve ortaöğretimden toplam 180 öğrencinin başvurduğu bildirildi.

Satranç şenliğiyle ilgili bilgi veren Sındırgı İlçe Emniyet Amiri Cumali Topaş, "Satranç turnuvasına yoğun talep gerçekleºti. Bunun üzerine Satranç Federasyonu yetkilileri ile görüºmelerimizi yaptık ve turnuvamızın, 'Sındırgı Emniyet Amirliği 2. Satranç Şenlikleri' adı altında gerçekleşmesi benimsendi. Satranç şenliğimizle ilgili de Satranç Federasyonu temsilcileri ile görüştük. Başvuran öğrencilerimize Satranç Şenlikleri konusunda ayrıntılı bilgiler verip, yarışmanın esaslarını kendilerine açıklayacağız. Satranç Şenliklerine katılacak tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.
Sındırgı Emniyet Amirliği 2. Satranç Şenlikleri'ne katılacak öğrencilerin gruplamaları da yapıldı. Satranç şenliğinin açılış töreninde bir konuşma yapan İlçe Emniyet Amiri Topaş, tüm katılımcıları kutladı. Makbule Efe Anadolu Lisesi, Metem, Sındırgı Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 40, çeşitli ilköğretim okullarından da 140 olmak üzere toplam 180 öğrencinin katıldığı satranç şenliğiyle ilgili ödül töreninin 10 Nisan 2008 tarihinde yapılacağı, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıl kutlama töreninde gerçekleşecek olan satranç şenliği ödül törenine Satranç Federasyonu temsilcilerinin de katılacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 20:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?