3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Savaştepe'de huzur toplantısı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, Emniyet Amirliği tarafından vatandaşlarla huzur toplantısı düzenlendi. İlçeye yeni atanan Emniyet Amiri Raşit Akbulut, Savaştepe'de vatandaşların 155 Polis İmdat hattını hiç kullanmadığını, bunun şaşırtıcı bir durum olduğunu söyledi. Akbulut, huzurun teminiyle birlikte halka hizmet etmek için görevde olduklarını söyledi. 

Savaştepe ilçe merkezindeki Hürriyet Meydanı'nda kahvehanelerin önünde vatandaşlarla açık hava toplantısı yapan İlçe Emniyet Amiri Raşit Akbulut, gerek asayiş gerekse başka konularda yaşanan sıkıntıları ve dertleri dinlemek için burada olduğunu söyledi. Akbulut, "Biz emniyet teşkilatı olarak kanunları uygulayıp sizlere en iyi şekilde hizmet etmek için burada bulunuyoruz. Bunun için maaş alıyoruz. Sizin şerefi ve namusu bizim de şerefimiz, namusumuzdur. Sizlere gelen her türlü zararı kendimize gelmiş gibi düşünüyoruz, sizin de böyle düşünmezinizi istiyoruz" dedi. 

Emniyetin kapılarının bütün vatandaşlara açık olduğunu, telefonlarının da 24 saat açık olduğunu belirten Emniyet Amiri Raşit Akbulut, "Gerek emniyet amirliğimizi gerekse beni istediğiniz zaman arayabilir ve bizden yardım isteyebilirsiniz. 155 ihbar hattının yeterli şekilde aranmadığını gördük. Herhangi bir asayiş olayında yada başka bir konuyla ilgili olabilir 155'i arayıp bize yardımcı olmanızı istiyoruz" dedi. 

Bazı vatandaşların 155'i aradıkları halde ekiplerin çok geç geldiğini söylemesi üzerine cevap veren Raşit Akbulut, Savaştepe'nin en ücra köşesine 5 dakikadan fazla geç kalınması halinde vatandaşların doğrudan kendisine haber vermelerini, gereğini yapacağını söyledi.

MOBESE'YE VATANDAŞ DESTEĞİ 

Emniyet Amiri Raşit Akbulut, motorsikletlerle ilgili çok şikayet geldiğini, ehliyetsiz olarak motorsiklet kullanılmaması için uyardı. Akbulut, ilçenin işlek yerleriyle okullara kamera sistemi kurulması için vatandaşlardan destek istedi. Savaştepeliler, kameralı güvenlik sistemi için (Mobese) katkıyı sağlayacaklarını söylediler. Sohbet toplantısına katılan bazı vatandaşlar, ilk defa böyle bir uygulamaya şahit olduklarını söyleyerek memnuniyetlerini ifade ettiler. Bir emniyet müdürünün bu şekilde halkın içine girip sohbet etmesine alışkın olmadıklarını kaydeden vatandaşlar, "Kalabalığı görünce milletvekili geldi zannettik. Emniyet amirinin bizlerle dertleşmesine alışmadık" diyerek, Emniyet Amiri Raşit Akbulut'a gösterdiği ilgi ve alakası için teşekkür ettiler. Savaştepe Emniyet Amirinin huzur toplantısında mahalle muhtarları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bu toplantıları daha sık yapacaklarını belirten İlçe Emniyet Amiri Raşit Akbulut, "Vatandaşa hizmet için buradayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?