5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Savaştepe'de kene can aldı

BALIKESİR'DE KENE VAKASI: 1 ÖLÜ

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan 45 yaşındaki 4 çocuk annesi kadın hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Savaştepe ilçesine bağlı bir köyde ikamet eden İ.D. (45) isimli kadın, yaklaşık 10 gün önce tarlada hayvanlarını otlatmaya gitti. Eve döndüğünde yumurta almak için komşusuna giden İ.D., bu sırada bacağında kene olduğunu fark etti. Topuk kısmındaki keneyi eliyle söküp atan kadın, durumu evdekilere anlatmadı. Olaydan birkaç gün sonra ateşlenip hastalanan İ.D. hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre hastanede yer olmadığı için ayakta tedavi edilip eve gönderilen kadın, rahatsızlığı daha da artınca Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların durumundan şüphelendiği kadın müşahede altına alınırken, sorulmasına rağmen bir kene tarafından ısırıldığını yine kimseye söylemedi. Ancak ağzından ve burnundan kan gelmeye başlayınca KKKA teşhisi konulan kadın, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Dün sevk edildiği hastanede müdahale edilen İ.D., bugünhayatını kaybetti. Bursa'dan Balıkesir'e getirilen 4 çocuk annesi İ.D.'nin cenazesi, bugün ikindi namazının ardından Savaştepe'deki köyünde toprağa verilecek.

EVİ VE MEZARI İLAÇLANDI

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Savaştepe ilçesinde kene ısırması sonucu KKKA hastalığına yakalanan vatandaşın bir süredir hastanede tedavi gördüğünü, daha sonra Uludağ Üniversitesi'ne sevk edilen hastanın tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiğini söyledi. Savaştepe Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla alakalı soruşturma başlattığı bildirildi.

Öte yandan, kene ısırması sonucu gerçekleşen ölüm olayı Savaştepe'de endişeye yol açtı. Balıkesir'den Savaştepe'deki köye gönderilen ekipler, İ.D.'nin evini ve toprağa verileceği mezarı ilaçladı. Ekipler köyün tamamında ilaçlama yaptı. Kene ısırmalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılan vatandaşlardan, böyle hallerde kenenin çıkarılması için en yakın sağlık merkezine başvurmaları istendi.

BALIKESİR'DE KENE VAKASI: 1 ÖLÜ
BALIKESİR'DE KENE VAKASI: 1 ÖLÜ
BALIKESİR'DE KENE VAKASI: 1 ÖLÜ
BALIKESİR'DE KENE VAKASI: 1 ÖLÜ
BALIKESİR'DE KENE VAKASI: 1 ÖLÜ
BALIKESİR'DE KENE VAKASI: 1 ÖLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:57:01
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 19:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?