6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Seçim bitti belde karıştı

Sarıbeyler Beldesi’nde seçimi yeniden kazanan AKP’li Başkan Lütfü Aslan’ın, rakibi ANAVATAN adayı İbrahim Önder’e destek veren vatandaşlardan, işyeri kapatma, depo mühürleme yöntemiyle intikam aldığı ileri sürülüyor

Balıkesir Savaştepe’ye bağlı Sarıbeyler Beldesi’nde, üçüncü kez sandıktan çıkan Belediye Başkanı AKP’li Lütfü Aslan’ın seçimlerin hemen ardından kendisine oy vermeyenleri cezalandırdığı, 4 kahvehaneyi kapatıp, bir evin deposunu da mühürlettiği iddia edildi.

3 bin 600 nüfuslu, bin 850 seçmeni bulunan Sarıbeyler, AKP’li Aslan’ın 755 oyla tekrar seçilmesinden sonra gündeme geldi. Aslan’ın rakibi ANAVATAN adayı İbrahim Önder’in konvoyunda gördüğü ve kendisine oy vermediğini düşündüğü vatandaşların işyerini kapattırdığı ya da mühürlettiği iddiaları beldede gerginliğe sebep oldu.

‘Oy vermemenin bedelini ödüyoruz’
Evinin bitişiğine 4 yıl önce yaptığı deposu mühürlenen Hatice Koyun (67), “Ben ve çocuklarım daha önceki seçimlerde AKP’ye oy atmıştık. Son seçimde ise oyumuzu vermedik. Seçim döneminde başkan bizi ANAVATAN adayının arkasında görünce, depo gibi kullandığımız, hayvan yemlerini sakladığımız yerimizi mühürledi. Evimin önünden yol geçeceğini söyleyip sundurmayı yıktırdı. Aslan’a oy atan arka komşumuzun hem de 2 katlı deposu var, mühürlenmedi. Oy vermediğimiz için intikam alıyor” dedi.

Tepkili belde sakinlerinden Enver Yoldaş, 10 yıldır kahvehane işlettiğini, işyerinin 31 Mart sabahı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini, Savaştepe Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi verdiğini söyledi.Yoldaş, şunları kaydetti: “Yerel seçim öncesi kahvehanemde toplantı yapmak istediler. Tarafsız davranmak istediğim için izin vermedim. Diğer partilere de aynı tavrı sergiledim. AKP’liler buna kızmış olabilirler.”

İddiaları yalanlayan Başkan Aslan ise seçimden önce kaymakamlık ve jandarmadan bu işyerleri için kendilerine uyarı yazısı geldiğini öne sürdü. Aslan şöyle konuştu: “Biz bunları esnafa söyledik. Kimseye çifte standart uygulamıyoruz. Yasalar ne diyorsa onu yapıyoruz. Evraklarını tamamlayanlar işyerini açar.”
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 09:08:18
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 09:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?