6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Seçimde en genç aday Sındırgı'dan

2009 Yerel Seçimleri'nde en genç belediye başkan adayı Balıkesir'den çıktı. 1978 doğumlu CHP Sındırgı Belediye Başkan Adayı Özgür Ertuğrul, hacılarla çekilen fotoğrafının polemik konusu yapılmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Halk hangi değerlere önem veriyorsa biz de o değerlere önem veriyoruz" dedi.

Özgür Ertuğrul, herkesin aday adaylığı için hazırlandığı dönemde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından adaylık başvurularından bir ay önce Sındırgı için belediye başkan adayı ilan edildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan 31 yaşındaki Özgür Ertuğrul, Sındırgı'da 4 yıl boyunca Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı olarak görev yaptı. Çok sayıda sosyal etkinlik gerçekleştiren, ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın konseri dahil birçok organizasyona da sponsorluk yapan Özgür Ertuğrul, siyasi bir kaygı içinde olmadığını belirtti.

En genç başkan adayı Özgür Ertuğrul'a en büyük desteği ise başta teşkilatı olmak üzere başı örtülü olan annesi ve diğer aile fertleri ile ilçe halkı veriyor. Sındırgı'da her kesim tarafından sevilen ve sayılan bir kişiliğe sahip olan Özgür Ertuğrul, belediye başkanı seçildiği takdirde önceliğinin genç nüfusu bölgede tutmak, iş sahaları için bölgeyi yatırımcılara açmak olduğunu söyledi.

Ailesinin de desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkanlığı için aday adayı olan Özgür Ertuğrul, seçim çalışmaları için bastırdığı broşürde, ilçeden kutsal topraklara gönderilen 70 kişilik hac kafilesinde hemşehrilerini uğurlarken çekilen fotoğraf karelerinden birini kullanınca bazı kesimlerin bunu polemik konusu yaptığını söyledi. Seçim afişleriyle kamuoyu gündeminde yer alan Özgür Ertuğrul, "Bu afişlerim maalesef bazı kesimler tarafından yanlış yönlere çekilmek istendi. CHP din düşmanı bir parti değildir. Bizim kendi ilçe başkanımız da hacı, ailemizdeki insanlar da hacı. Halkımız hangi değerlere önem veriyorsa biz de o değerlere önem veriyoruz ve bunun farkındayız. Afişlerimizde bunu belirtmek istedik, sevgiyle geldiğimizi vurgulamak istedik, 'Halkımızın değerleri neyse benim de değerlerim o' mantığıyla hareket ettik. Ana temamız budur. Biz çalışmaktan yorulmayacağımızın sözünü veriyoruz. Bu bence siyasi amaçlı bir açılım değildir, ben inandığımı savunuyorum. Bunda da sonuna kadar
samimiyim. İleriki günlerde halkımız bana belediye başkanlığını uygun görür ve görev verirse bunu en güzel şekilde görecekler. Buradakiler kendi Sındırgılı hacılarımız. Bizde gelenekseldir zaten, hacca giden insanlarımız devamlı uğurlanır. Bu sene biraz daha farklı olarak, hacılara (Sındırgı'dan 70 kişilik bir kafile vardı) yolluk bazında içinde çeşitli ikramların olduğu ufak paketler hazırladık. Onlara hediyeler verdik, hayırlı yolculuklar diledik. Bu bizim özümüzde var zaten, bunu her zaman belirtiyoruz.Toplumun çoğu kesiminden çok takdir aldım, bu da beni gururlandırdı. İnsanların özlediği nokta bu. Biliyorsunuz genel merkez tarafından çeşitli açılımlar yapıldı, eleştiriler aldı, takdirler topladı. Ama, biz zaten bu şekildeyiz yani. Halkımızın önem verdiği değerler neyse bizde de aynısıdır. Biz bunu siyasi amaçlı bir şov olarak kullanmadık, bunun üstünü tekrar çizmek istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musa avcı IP: 85.98.95.xxx Tarih : 23.02.2009 18:13:35

saadet partisi bigadiç belediye başkan adayı Sayın Ömer Faruk ÖZCAN 1980 DOĞUMLUDUR. VE EN GENÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIDIR