6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Seçimlerin en komik görüntüsü

Balıkesir'de seçimlerin en komik görüntüsü yaşandı. Kepsut ilçesinde DSP'den İGM birinci ve ikinci sıra adayları, ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdikleri seçim kampanyasında boş meydana hitap edip oy istedi.

Ses düzenleri de olmayan DSP'li İGM Üyesi Adayları, AK Parti Belediye Başkan Adayı'nın seçim aracından faydalandı. Çevrede güvenlik tedbiri alan polislerin bile şaşkınlıkla izlediği olay, bu seçimlerin en komik görüntüsü olarak kayıtlara geçti.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde DSP'den İl Genel Meclis (İGM) üyeliği için aday olan birinci sıra adayı İbrahim Karaman ve ikinci sıra adayı Hüseyin Özdin, en ilginç seçim konuşmasına imza attı. Kepsut ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önüne masa kurup üzerini bayraklarla örten İGM adayları, konuşup vaatlerini anlatmak için seçmen beklemeye koyuldu.

Ancak, saatler geçmesine rağmen kimsenin gelmediği Atatürk Anıtı önünde beklemekten sıkılan İGM adaylarından birinci sıra adayı İbrahim Karaman, kimse olmasa da boş meydana karşı konuşmaya başladı. "Biz Allah için, Kepsut için aday olduk, hizmet için varız" diyen İbrahim Karaman, "Biz seçilirsek istemez yan cebime bırak işleri olmayacak" dedi.

Anıt önündeki seçim kampanyasında İGM adaylarından ikinci sıra adayı olan Hüseyin Özdin ise sürekli masada oturup arkadaşının konuşmasını dinledi. Boş meydana ve boş sokaklara karşı hitap eden DSP'li İGM üyesi, ses düzeni olmayınca AK Parti'den yardım istedi.

AK Parti Kepsut Belediye Başkan Adayı İsmail Cankul'un seçim aracındaki mikrofonları alıp seslerini duyurmaya çalışan DSP'li İGM Üyesi Adaylarının kendilerinin söyleyip kendilerinin dinlediği konuşması 2009 seçim kampanyasının en ilginç görüntüsü oldu. İGM adayları, neden böyle bir şey yaptıkları sorulduğunda ise, "Medeni cesaretimizi gösterdik" diye cevap verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 10:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?