6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sedat Pekel koltuğuna oturdu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediye başkanlığına seçilen Sedat Pekel, mazbatasını alarak 15 yıl sonra ikinci defa Bandırma Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

29 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 34 oyla seçimleri kazanan CHP'li Sedat Pekel, başkan yardımcılığı görevlerini yürütecek olan Ozan Onur ve Dursun Mirza ile meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri sabah saatlerinde Bandırma Adliyesi'ndeki İlçe Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatalarını Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Yıldırım'dan aldılar. Pekel ve beraberindekiler mazbatalarını almasının ardından çok sayıda partiliyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldılar.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfü Kayalar, yoğun, yorucu ama istekli ve arzulu bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve ortaya çıkan tablodan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Sorumlulukları yerine getirmek için vargüçleriyle çalışacaklarını belirten Kayalar, "CHP ilkeleri doğrultusunda ortak aklı ve sağduyuyu egemen kılarak güzel bir sçeim dönemi geçirdik. Tüm yorgunluklarımıza karşı şu anda yaşadığımız sevinç herşeye değer. Seçim sürecinde adaylarımıza gösterdiğiniz ilgi ve teveccühten dolayı Bandırma halkına teşekkür ediyorum. Bandırmalılara verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi için sorumluluğu omuzlarımızda hissediyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Sosyal ve demokrat belediyecilik anlayışımız heryerde hissettireceğiz" dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, 15 yıl aradan sonra yeniden belediye başkanlığı görevine gelmenin mutluluk ve onurunu yaşadığını ifade ederek, Bandırma halkının kendilerin gösterdiği desteğe layık olmak için çalışacaklarını kaydetti.

Kendilerine oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını ve halkın arasından kopmadan belediyeyi yöneteceklerini belirten Pekel, "15 yıl önce belediye başkanlığı görevinden ayrıldım. 15 yıl sonra hasret bitiyor. Bu 15 yıl içine bir milletvekilliği de sığdırdım. Şimdi de belediye başkanlığı görevine layık gören partili partisiz tüm Bandırmalılara teşekkür ediyorum. Bu sonuç bizim için onurların en büyüğü. Aynı zamanda bu benim, ekibimin ve partimin omzunda büyük bir sorumluluk. Bu görevlere gelmek kolay değil ama ondan daha zor olan da oarada kalıcı olmak hizmet üretmek iz bırakmak. Bunu asla unutmayacağız. Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden hareketle, programımızda halkımıza sunduğumuz her projenin temelinde insan var, emeğe saygı var. Ama onları uygulama konusunda hiçbir ayrım yok. Bize oy vereninde, vermeyenin de belediye başkanı olacağım konusunda hiçbir tereddüt olmasın. Parti rozetini çıkartıp herkesie hizmet edeceğiz. Ben bu makamların mevkilerin gelip geçici olduğunu en iyi bilenlerdenim. 1 dönemde yapsanız, 11 dönemde yapsanız gelip geçiyor. Karne halkın arasına döndüğünüzde gördüğünüz ilgi, alaka, sevgi ve saygıdır. Bunu asla unutmayacağım. İnşallah biz aldığımız bayrağı hiç yere düşürmeden 5 yıl değil 5 yıllar boyunca sosyal demokrat belediyecilikten güzel örnekler vererek bunu kalıcı kılmak konusunda göreve başlayacağımız bugünden itibaren, gece gündüz demeden halkımızla bütünleşerek gerçek anlamda halkın belediyesini Bandırma geneline yayma konusunda çok samimi bir çabanın çalışması içinde olacağız. İnşallah Bandırma'nın çehresi değişmeye başlandığında, insanlarımızın gerçek anlamda insan yerine konulmayı hakettiğini onlara verdiğimizde, Bandırma'da güler yüzlü mutlu insan sayısının her geçen gün artacağını biliyoruz. İnşallah bu yolda mahçup olmayacağız" şeklinde konuştu.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI PEKEL'İ KARANFİL YAĞMURUNA TUTTU
Pekel ve ekibi törenin ardından çok sayıda vatandaşla birlikte Bandırma Belediyesi'ne gelirken, yol boyunca vatandaşlarda sevgi gösterilerinde bulundu. Belediye çalışanları tarafından belediye girişinde karanfil yağmuruna tutulan Pekel ve ekibini belediye binası içinde de çok sayıda personel alkışlarla karşıladı. Başkanlık makamına giren Sedat Pekel ve eski başkan vekili ve meclis üyesi Mehmet Demir karşılıklı olarak birbirlerine çiçek verdiler. Devir teslim töreninde Mehmet Demir belediye kasasının anahtarını da Başkan Pekel'e teslim etti. Törenin ardından Pekel ve başkan yardımcıları Ozan Onur ile Dursun Mirza gün boyunca ziyaretçiler kabul etti.

SEDAT PEKEL 1989-1994 YILLARI ARASINDA DA BAŞKANLIK GÖREVİ YAPMIŞTI
Siyasete 1973 yılında CHP Gençlik Kolları'nda başlayan Pekel, 1980 yılı sonrasında CHP'nin kapatılmasının ardından kurulan SHP'nin Bandırma İlçe Başkanlığı'nı yaptı. Pekel 1984-1989 döneminde de partisinden Bandırma Belediye Meclisi üyeliği yaptı. 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde Bandırma Belediye Başkanlığı'na 15 yıl aradan sonra ikinci defa gelen Sedat Pekel, 1989 yılındaki yerel seçimlerde SHP'den belediye başkanı seçilmiş ve 1994 yılına kadar başkanlık görevini sürdürmüştü. Pekel, 2002 yılındaki genel seçimlerde CHP'den Balıkesir milletvekili seçildi. TBMM'nin 22. döneminde milletvekili olarak 5 yıl süreyle görev yapa Pekel, aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu ve KİT Komisyonu üyeliklerini de yaptı. 1948 yılı Manyas doğumlu olan Sedat Pekel, emekli öğretmen Feride Pekel'le evli ve iki çocuk babası.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?