7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sefalet canlarına tak etmiş

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kaderine terk edilen Roman aile sefalet içinde yaşıyor. Gözleri görmeyen 78 yaşında ki kadın, ötenazi istediğini söylüyor.

Hamdibey mahallesindeki eski sağlık ocağının kömürlüğünde yaşayan Cevat Kımna, Sebahat Kımna ve zihinsel engelli kızları Saba, yaşam mücadelesi veriyor.

Tuvaleti, suyu ve kapısı olmayan kömürlükte bit ve kenelerin bulunduğunu söyleyen Cevat Kımna, “Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ben otuz yıldır ailemle Ayvalık’ta yaşıyorum. Kimseye kötülüğüm yada hırsızlığım, uğursuzluğum olmadı. Ben aileme sahip çıkamıyorum yetkilerden yardım istiyorum” dedi.

Gittiği kapılardan geri gönderildiğini söyleyen, 75 yaşındaki Semahat Kımna ise, zihinsel engelli yavrusu Saba ile çalmadık kapı bırakmadıklarını belirterek, gözyaşları içinde, “Kocam çıkamıyor. Benim yüzüme kapılar kapanıyor. Vali beyimize sesleniyorum. Artık yaşamak istemiyorum. Bende yorgun ve hastayım. Roman olarak doğmak suçsa söylesinler ve o zaman bir teneke benzin bulup kendimi yakacağım” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 12:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?