3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Şehir merkezinde yangın paniği

Balıkesir'de incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun bir toplantıya katıldığı sırada şehir merkezinde çıkan yangın, korkuya neden oldu. 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de bakanlığına bağlı birimlerin hazırladığı koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Bakan Eroğlu'nun başkanlık ettiği toplantı öğleden sonra başladı. Bu sırada şehir merkezinde orman yangını çıktığı haberi duyuldu. Adnan Menderes Mahallesi ile Göçmen Konutları arasındaki geniş arazide başlayan ot yangını, rüzgarın da etkisiyle genişleyince Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait genç fidan ormanlığı ile askeriyeye ait cephaneliklerin bulunduğu bölgeyi tehdit altına aldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Balıkesir İtfaiye Müdürlüğü ile askeriyeye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözlerin kısa sürede müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. 

Vali Selahattin Hatipoğlu, Özmerkez'deki makamında takip ettiği yangınla ilgili gelişmeleri hemen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu'na bildirdi. Yetkililer, yangının tamamen söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yaklaşık 4 dönümlük araziyi etkileyen yangının ormanlık alana sıçramaması için gerekli önlemlerin de alındığı, önemli bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:25:07
Güncelleme :20 Haziran 2008 Cuma 17:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENES SAYKI IP: 88.242.42.xxx Tarih : 20.06.2008 18:06:40

inanırmısınız yangın cıkan yerde köpek varı canlı canlı yanmış kül haline gelmiş ben gördüm hatta belkide ölümden döndüm orda tüp varmış bende bilmiyodum bi adam tüp patlayabilir çekilin demiş olmasaydı belkide yanımda tüp patlıyacaktı .