5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Şehit aileleri derneğinin adı değişti

ŞEHİT AİLELERİ,

 

Balıkesir Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (BAŞAD) adı, "Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Derneği" olarak değiştirildi.

Şehit ailelerinin, yasa gereği, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nden başka adında şehit kelimesi geçen bir başka dernek kuramadığı, bu sebeple şehit aileleri derneği isminde değişiklik yapıldığı açıklandı.

Balıkesir'de 14 Şubat tarihinde yapılan olağan genel kurulda yaklaşık 11 yıldır dernek başkanı olarak görev yapan Mustafa Tetik, görevini Ali İsmet Ercan'a devretti. Genel kurula hitap eden Mustafa Tetik başarılarla geride bıraktığı görevini büyük bir şeref ve onurla yerine getirdiğini, bu görevde bulunmanın kıvancını yaşadığını belirterek hizmet bayrağını huzur içinde devrettiğini, şehit babası ve derneğin üyesi olarak çalışmalara devam edeceğini, yeni seçilen yönetimi destekleyeceklerini söyledi.

Tetik, mevcut dernek binasının kazandırılmasında da yoğun çaba sarf etti. Yeni adıyla Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Ali İsmet Ercan da eski başkan Mustafa Tetik'e 10 yılı aşkın süredir verdiği önemli hizmetleri için teşekkür etti. Derneğin yeni yönetim kurulu, Ali İsmet Ercan (emekli astsubay, başkan), Halil Demir (emekli astsubay, başkan yardımcısı), Cafer Özdemir, Mehmet Erdoğan ve Yahya Demirel'den oluştu. Balıkesir Şehit Aileleri Derneği ismini değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten başkan Ercan, hiçbir üyenin gaziler derneğiyle resmi birleşmeye sıcak bakmadığını, yıllardır bu dernek çatısı altındabulundukları için, "şehit" adının geçtiği bir başka derneğin yasal sayılmama durumu sebebiyle derneğin ismini aldıkları yönetim kurulu kararı ile Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Derneği olarak değiştirdiklerini açıkladı.

ŞEHİTLER İÇİN LOKMA VE MEVLİT

Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Derneği yeni yönetim kurulu, Alaca Mescit Camii'nde tüm şehitler için lokma hayrı düzenledi. Dernek başkanı Ercan ve yönetim kurulu üyeleri, eski başkan Mustafa Tetik ile beraber çok sayıda şehit ailesi ve yakınları katılırken, lokma hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Görev ve Terör Mağdurları Derneği başkanı Ali İsmet Ercan, gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 15:40:02
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 23:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?