5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Şehit babasının ismiyle işe başlıyor

ŞEHİT BABASININ İSMİYLE İŞE BAŞLIYOR

Balıkesir Valiliğinde hizmet vermeye başlayan şehit yakınları ve gazilere ait irtibat bürosunun bulunduğu katta Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kadar şehit düşen Balıkesirli vatandaşların isimleri asıldı.

Balıkesir Valiliğinde, devletin şehit ailelerine tanımış olduğu iş hakkını kullanarak göreve başlayan 24 yaşındaki Hatice Kaya, valilik binası içerisindeki panoya asılan şehit isimleri arasında babasının da ismini görünce büyük şaşkınlık yaşadığını ve gurur duyduğunu söyledi.

1988 yılında Kilis’te sınır karakolunda görev yapan Şehit Jandarma Onbaşı Şerif Kaya çıkan çatışmada hayatını kaybetmişti. Henüz 1.5 yaşında babasız büyümeye başlayan Hatice Kaya, Mayıs 2006’da Balıkesir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde işe başladı.

Şehit Aileleri ve Gazilere karşı hassaslığı ile bilinen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan bir süre önce Valilik binasında Şehit Yakınları ve Gaziler irtibat bürosunu hizmete açmıştı. Valilik 1 nolu salonuna asılan Çanakkale Savaşından bugüne kadar şehit olan Balıkesirli vatandaşların isimlerinin yer aldığı pano da babası Şerif Kaya’nın ismini her gün işe okuduğunu söyleyen Hatice Kaya, “Sayın Valimizin Şehit ailelerine ve yakınlarına gösterdiği hassasiyet bizleri son derece mutlu ediyor. Bende bir Valilik çalışanı olarak burada her sabah işe girerken babamın ismini görmekten son derece gurur duyuyorum” dedi.

ŞEHİT BABASININ İSMİYLE İŞE BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 22:05:00
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 00:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?