3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Şehit evine acı haber ulaştı

HAKKARİ-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen askerlerden Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un Salihli'deki evine acı haber öğleden sonra ulaştı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen bir korucu ve 11 askerden biri olan Balıkesirli Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un (42), Manisa'nın Salihli İlçesi'nde evine acı haber ulaştı. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin ve sağlık personeli, şehit uzman çavuşun eşi Şerife Kurt'a (42) acı haberi bildirdi.

Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Balıkesirli Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un evine ateş düştü. Acı olayın eşi Şerife Kurt'a bildirilmesinin ardından şehit Uzman Çavuş'un evi ziyaretçi akınına uğradı.

Balıkesir'in İvrindi ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt, 6 yıl boyunca Salihli Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda görev yaptı. Kurt'un tayini 2009 yılında Edirne'nin İpsala İlçesi'ne çıktı. Burada iki yıl görev yapan Kurt, geçen 17 Temmuz'da Hakkari Çukurca'da görevlendirildi. Kurt, yaklaşık bir ay önce çok sevdiği ve akrabalarının bulunduğu Salihli'de Kurtuluş Mahallesi Şüheda Caddesi No: 187'deki apartmanın altıncı katındaki daireyi satın aldı. Kurt'un eşi Şerife Kurt ve oğlu Furkan (16) ile kızı Nihal (12) bu evde yaşamaya başladı.

"SALİHLİ'Yİ ÇOK SEVDİ"

Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt'un halasının oğlu olan Emekli Hava Astsubay Cafer Korkmaz, duygularını zorlukla anlattı. Korkmaz, şehit uzman çavuşun Salihli'yi çok sevdiğini ve bu nedenle ev aldığını söyledi. Şehidin anne ve babasının Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde yaşadığını belirten Korkmaz, "Cenazenin nereye defnedileceğine ailesi karar verecek" dedi. Çukurca'nın çok zor bir bölge olduğunu da dile getiren Korkmaz, "Üzüntümüz büyük. Vatan sağolsun" dedi.

Şehidin diğer akrabaları da emekliliğine 9 ay kalan Kurt'un iki gün önce eşini arayarak helallik isteğini söyledi. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım da, acı haberi aileye verdikten sonra, "Üzüntümüz çok büyük. Ailesine başsağlığı diledik. Umarım bu acılar biter" diye konuştu.

EVİN BULUNDUĞU CADDE: ŞÜHEDA CADDESİ
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un eşi Şerife Kurt, Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki evlerinden memleketleri Balıkesir'in İvrindi İlçesi'ne yola çıktı.

Kurt'un Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki evinin 'Şehitler' anlamına gelen Şüheda Caddesi'nde bulunması dikkatleri çekerken, Şerife Kurt, 2 çocuğu ve bazı yakınları minibüsle evin önünden ayrıldı. Şehidin halası Rafiye Korkmaz, "Buradan ev alırken, 'Hala, çoluğum çocuğum sana emanet' demişti. Onlara iyi baktım, kendisine bakamadım" diyerek gözyaşı döktü.

BABA OCAĞINA ACI HABER VERİLDİ
Balıkesirli Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un, İvrindi İlçesi'ndeki baba evine de acı haber ulaştı. Sakarya Mahallesi Orta Cami Sokak'taki evde anne 64 yaşındaki Nihal ve baba 66 yaşındaki Orhan Kurt'a, acı haberi İvrindi İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş İrfan Dinar, İl Jandarma Komutanlığı Şube Müdürü Binbaşı Oktay Koç, İvrindi Belediye Başkanı AK Parti'li Recai Baytar ve İvrindi Kaymakamı Ertan Kalender verdi. Bu sırada sağlık görevlileri evde hazır bulundu.

Şehit Kurt'un kardeşleri Emine Efe, Turgut Kurt, Mustafa Kurt ve Hilal Kurt da baba evinde toplandı. Almanya'da yaşayan diğer kardeşleri Nuray İnce'ye de telefonla bilgi verildi.

'ŞEHİT OLACAĞINI BİLİYORDUK'
Evin önünde bekleyen Emine Efe'nin, "Daha dün gece 23.30 sıralarında telefonla konuşmuştuk. Morali çok bozuktu. Kardeşimin şehit olacağını biliyorduk. Almanya'daki kardeşimle de bunu konuşmuştuk" diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı. Evin bulunduğu Orta Cami Sokak'a bir Türk bayrağı asılırken, evin önünde de kalabalık toplandı.

BABA TEPKİLİ
Baba Orhan Kurt ise acı haberi aldıktan sonra, "Analar ağlamasın artık. Genelkunmay Başkanı'na mesajımdır, artık 6 aylık çocukları oralara göndermesinler. Yeter artık, Ramazan'ı falan kalmadı. 'Ramazan' demekle olmaz. Oğlum 15-16 yıl boyunca doğuda, yıllırca PKK ile savaştı. Sonra İpsala'ya ardından yine doğuya gitti" dedi.

İVRİNDİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK
Şehit Kurt'un cenazesi, yarın Merkez Cami'de ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenazeye, şehidin teyzesinin oğlu olan ve Ankara'da görev yapan Jandarma Tümgeneral Ali Lapanta'nın da katılacağı öğrenildi

...
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2011 Perşembe 09:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?