6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Şehit istismarı olmamalı'

Balıkesir'de TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Bir terör belasıyla şüphesiz mücadelemiz devam ediyor" diye konuşurken vatandaşlardan birisi "Şehit cenazesi görmek istemiyoruz" şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine Erdoğan, "Bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil" cevabını verdi. 

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının tam metni şöyle: 

- Erdoğan: Bir terör belasıyla şüphesiz mücadelemiz devam ediyor.
- Bir vatandaş: Şehit cenazesi görmek istemiyoruz.
- Erdoğan: Bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil. Hepimiz askerlik yapıyoruz, terör bir beladır, her ülkede bu var, buna karşı bu mücadeleyi uzun soluklu olarak yapıyoruz, yapacağız.

Kimse şehit cenazesi görmek istemez

Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: 

"Hiçbir sorumluluk mevkiinde olan şüphesiz şehit cenazeleriyle karşılaşmak istemez ama bu ümcadale sürerken şüphesiz ki zaman zaman bu şehitlerimiz oluyor ve olacaktır. Ama bunu istismar edenler oluyor, ben sorumluluk mevkiinde bulunan bir insan olarak bu gerçeği sizinle paylaşmaya mecburum. Biz tarih boyunca neleri konuştuk, neleri paylaşttık, kaldı ki, biz hep şunu söyledik, "git oğlum git, ya gazi ol ya şehit" diyerek evlatlarımızı kına yakarak askere gönderdik . Şimdi askerimiz de polisimiz de buna yönelik olarak bütün mücadelemizi veriyoruz, vereceğiz. Bütün tedbirlerimizi TSK olarak alıyoruz, alacaklar. Aynı şekilde emniyet teşkilatı da alıyor, el ele dayanışma içerisinde teröre karşı bu mücadele veriliyor. Bundan sonra da verilecek. 

Ama bunun istismarını yapmak çok üzücü, bu istismar olmamalı. Bu istismarı yapanlara Türk milleti olarak sizler prim vermemelisiniz. Bu terör örgütüyle, bu teröristlerle sonuna kadar mücadelesini vermekte kararlı olan, bir hükümet var, güvenlik güçlerimiz vardır. Silahlı kuvvetlerimiz de, emniyet güçlerimiz de... Ve bu sonuna kadar uzun soluklu yolculuk olarak sonuna kadar devam edecektir."
Ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 17:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?