3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Şeker Piliç üretim kapasitesini artırıyor

Şeker Piliç Genel Müdürü Cavit Ayvaz, 2008 yılında 20 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını belirterek, 2009 yılında günde 300 bin adet piliç kesmeyi hedeflediklerini söyledi.

Şeker Piliç'in Bandırma Eken Prestij Otel'de düzenlediği 13. Bayiler Toplantısı'nda konuşan Genel Müdür Cavit Ayvaz, beyaz et sektörünün istikrarı yakalayabilmesi için ihracat yapması gerektiğini söyledi.

Şeker Piliç olarak 2008 yılında 20 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını ifade eden Ayvaz, "Beyaz et sektörünün istikrarı için ihracata yönelmesi gerekiyor. Sektörü ihracat kurtarır. Şeker Piliç olarak 12 milyon YTL harcayarak Eskişehir'de yaptığımız dört damızlık kümesinden üçü tamamlandı. Bandırma'da yaptığımız ikinci kesimhanenin ise altyapısı tamamlandı. 5 milyon YTL harcayarak Hollanda'dan getirdiğimiz makinelerin yer aldığı, günde 200 bin piliç kesecek kesimhanenin ise 2009'da devreye alınmasıyla günlük kesim kapasitesini 300 bin adede çıkartacağız. Şeker Piliç, kaliteden hiçbir zaman ödün vermeyerek Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldı" dedi.

Toplantıda konuşan Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor ise tüm dünyanın yakın tarihimizin en zor dönemini kapsayan bir ekonomik kriz içinde bulunduğuna dikkat çekerek, "Sürmekte olan kriz, finans ve ekonomi dünyasını yeniden şekillendirecektir. Buna paralel olarak ekonomi, siyaset ve terör kısa vadede; enerji ve iklim değişikliği uzun vadede ülkemizin siyasi ve ekonomik geleceğini belirleyecek. Türkiye olarak yalnız para kaybetmedik, projelerimizi de kaybettik ve erteledik. Şimdi yeniden IMF'nin sıkı para politikasına yöneldik. Büyüme hızımız 2007'de yüzde 5'e düştü. Hükümet, krizden çıkabilmemiz için gerekli önlemleri hemen alıp güven ortamını sağlamalıdır. İşsizliğin önlenmesi ise ancak yeni yatırımlar ve hayallerin yaşama geçirilmesiyle gerçekleşir. Kriz ne zaman biter kimse bilmiyor. Ancak Türkiye bu krizden de çıkar. Bunu gerçekleştirmenin yolu belirli hedeflere odaklanmak, inanç ve değerlerimizi korumak ve daha çok çalışmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:14:52
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 18:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?