7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Şeker Piliç'e Rusya'dan vize çıktı

ŞEKER PİLİÇ RUSYA'DAN İHRACAT İZNİ ALDI

Türkiye'nin önde gelen beyaz et üreticilerinden Şeker Piliç, ihracat için Rusya'dan vize aldı.

Şeker Piliç'ten yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos - 13 Eylül 2009 tarihleri arasında Türkiye'de incelemelerde bulunan Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi uzmanlarının yaptıkları denetimler sonucunda Şeker Piliç'in Türkiye'den Rusya Federasyonu'na beyaz et ihraç edecek altı firmadan biri olduğu belirtildi.

Şeker Piliç Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, Rusya'ya ihracatın başlamasının sektörün önünü açacağını söyledi. Rusya'nın yıllık beyaz et ithalatının yaklaşık olarak 1 milyon 240 bin ton olduğunu belirten Emre Bor, "Irak pazarından sonra Avrupa'ya ihracatın başlaması sektörümüzü ciddi olarak rahatlattı. Rusya'ya ihracatın önünün açılması da Şeker ve diğer firmalar için ciddi bir avantaj sağlayacak" dedi.

Rusya'nın beyaz et ihtiyacının yüzde 80'inin ABD ve Brezilya'dan karşılandığını ifade eden Emre Bor, lokasyon olarak Türkiye'nin çok daha avantajlı bir konumda yer aldığını söyledi. Bu sebeple Rusya'nın beyaz et ithalatından ciddi pay alacaklarına inandığını dile getiren Emre Bor, Rusya pazarının açılmasıyla birlikte beyaz et sektörünün daha rahat nefes alacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 17:54:02
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 00:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?