7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sembollerin sanatçısı ölü bulundu

BALIKESİRLİ SANATÇI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Balıkesirli sanatçı Pertev Çetinyalçın (81), tek başına yaşadığı evde ölü bulundu. Kendisinden haber alamayınca şüphelenip polisi arayan arkadaşlarının ihbarı üzerine yapılan incelemede cesedi bulunan Çetinyalçın, bugün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam meydana geldi. Cumartesi Pazarının kurulduğu Plevne Caddesi üzerindeki Yırcalı Apartmanında ikamet eden Pertev Çetinyalçın'a ulaşamayan komşuları şüphelenip polisi aradı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri kilitli olan kapıyı savcının talimatıyla çilingire açtırıp içeriye girdi. Yapılan incelemede evin mutfak bölümünde aranan şahıs ölü olarak bulundu. Cumartesi günü evinde olduğu, ancak pazar günü kendisini hiç görmediklerini söyleyen komşuları Pertev Çetinyalçın'ın ölüm haberi ile üzüntüye boğuldu. Savcının isteği üzerine olay yerinde inceleme yapan belediye doktoru Çetinyalçın'ın ölümünün adli vaka olduğunu bildirdi. Otopsi için Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki adli tıp morguna kaldırılan Çetinyalçın, bugün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi. Pertev Çetinyalçın'ın evde tek başına yaşadığı, bir kardeşinin körfez bölgesinde ikamet ettiği öğrenildi.

 

SANATÇI KİŞİLİK

Balıkesir DSİ Bölge Müdürlüğü'nden emekli olan 81 yaşındaki Pertev Çetinyalçın, 1976 yılında Balıkesir Belediyesi tarafından ulusal çapta açılan amblem yarışmasında, ülke genelindeki pek çok sanatçı arasında iki eseriyle 1. ve 2.'lik almayı başararak Balıkesir Belediyesi'nin bugünkü resmi logosunu belirledi. 1959 yılında Hayat Mecmuası'nda çizdiği karikatürleriyle tanınan ve sevilen Çetinyalçın, resim, karikatür, maket ve amblemlerini sergileyip, müzikte atılımlar yaptı. Karikatürleriyle dönemin çarpıklıklarını su yüzüne çıkaran daha sonra da hayatın her alanına sanatçı gözüyle bakan Çetinyalçın, kamu ve özel kuruluşlar ile uluslar arası organizasyonların amblemleriyle hayranlık uyandıran bir isim oldu. Balıkesir Belediyesi, Balıkesirliler Birliği, değişik okullar, Bursa DSİ Nilüfer Spor'un amblemlerini de çizen Pertev Çetinyalçın, NATO ülkelerinde kullanılan F-5 uçaklarını süsleyen Kartal amblemini de yapan sanatçıdır. Pertev Çetinyalçın, bunlardan başka maketleriyle de adından söz ettirdi. Yalnız yaşadığı evinde de zamanının büyük bölümünü maket, maket uçak yaparak geçiren Pertev Çetinyalçın'ın kendi halinde biri olduğu, tüm bu meziyetlerinden başka ağız armonikası da çalan usta bir müzisyen olduğu belirtildi. Komşuları, bahar konserine hazırlandığını söyleyen Çetinyalçın'ın, "Hep klasik müzik çaldım. Bu sene bahar konseri vererek değişik tarzlarda müzik çalmayı düşünüyorum" dediğini söylediler.

BALIKESİRLİ SANATÇI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
BALIKESİRLİ SANATÇI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
BALIKESİRLİ SANATÇI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
BALIKESİRLİ SANATÇI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:09:03
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?