7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sendikaların 1 Mayıs tartışması

Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz, Bandırma’da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili Eğitim İş Sendikası’yla aralarında yaşanan tartışmalara yanıt verdi.

Bandırma Eğitim İş Sendikası’nın 1 Mayıs kutlamalarında kendilerine konuşma hakkı vermemeleri gerekçesiyle yaptığı eleştiriler nedeniyle, Petrol İş Başkanı Recep Gökdeniz Bandırma’daki kutlamaları birlikte organize ettikleri Liman İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Ahmet Uçar ve Genel İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Mertkan Güner’le birlikte basın toplantısı düzenledi.

Balıkesir’de Türk İş’e bağlı 21 sendikayla birlikte Nisan ayında düzenledikleri toplantıda Bandırma Limanı’nın özelleştirme sürecinin devam etmesi ve Eti Maden’deki uygulamaları protesto etmek amacıyla il genelindeki kutlamaları Bandırma’da yapma kararı aldıklarını hatırlatan Gökdeniz, kutlamalarda Türk İş il temsilcisi, işçi ve memur sendikalarını temsilen toplam 3 kişinin konuşma yapmasına karar verdiklerini söyledi.

Başkan Gökdeniz, “Çok konuşmacı olduğunda alana gelen kitlenin sıkıldığını tespit ettiğimiz için mümkün olduğu kadar az konuşmacı ile kutlamaların yapılmasının uygun olacağına karar verdik. Toplantımızda Eğitim İş’in konuşma talebi oldu. Aynı şekilde Kesk’in de konuşma talebi oldu ancak bizde memurları temsilen 1 konuşmacının çıkabileceğini ilettik.

Aralarında uyuşma sağlayamadıkları için daha önceki kutlamalarda biz Eğitim İş’in 25-30 katı bir katılım sağlayan Kesk’in temsilcisinin konuşmasının daha uygun olacağı kararını aldık. Biz bu kararları Petrol İş, Liman İş ve Genel İş sendikaları olarak birlikte aldık. 1 Mayıs işçi sınıfının ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Hiç kimsenin ve kurumun kendi kişisel ve kurumsal çıkarlarını işçilerin emekçilerin taleplerinin önüne geçirme hakkı yoktur” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?