6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Şener Bozbey şöhret yolunda

Balıkesir'de eşeğiyle stand-up yapan matematik öğretmeni Şener Bozbey, milyonlarca kişi tarafından izlenen dizilerde aldığı rollerle dikkat çekiyor.
Kısa zamanda dizi oyunculuğunda önemli merhalelerden geçen Bozbey, Show TV'de "Yağmur Zamanı", ATV'de "Yine de Aşığım" ve "Aşk Oyunu", iki kanalda birden tekrar bölümleri verilen "Kurtlar Vadisi" gibi ünlü dizilerde değişik rollerde oynadı. Şener Bozbey, yakında TRT-1'de yayınlanacak "Ankara Ekspresi" isimli 90 dakikalık televizyon filmiyle de karşımıza çıkacak.
Bozbey, daha önce de TGRT'de yayınlanan "Türkü Filmi" ve Flaş TV'deki "Gerçek Kesit" canlandırmalarında da değişik rolleri başarıyla oynamıştı. Eşekli şovmen, en çok Plato Film'in sahibi Sinan Çetin ile tanışıp görüşmek isterken, tek hedefinin çok iyi bir oyuncu sıfatıyla ekranlarda izleyiciyle buluşmak olduğunu söyledi.
"Yağmur Zamanı"nda dizinin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı'yı gözaltına alan sivil polisi oynayan Şener Bozbey, "Tamer bey ile oynamak gerçekten çok güzel, keyif vericiydi. Sette birlikte oynayacağımız sahne öncesi sohbet ederken, heyecanımı yenmeme yardımcı oldu. Çok beyefendi ve kaliteli bir sanatçı. Öte yandan Haluk Bilginer ile dizideki rol arkadaşlığı da çok hoştu. Sayın Bilginer de çok iyi, kaliteli bir insan. Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar'ı sorgulayan istihbarat görevlisini oynayacaktım; ancak beni aradıklarında ATV stüdyolarında başka bir çekimdeydim, sonra Laz Ziya'nın adamı oldum, kaçan rol için üzüldüm tabii; ama sağlık olsun. Her şeyde bir hayır vardır" dedi.
Sinema filmiyle ünü dünyaya yayılan "Kurtlar Vadisi"nin son bölümünde "Laz Ziya"nın adamı olarak kızı Nesrin'i ziyaret eden Şener Bozbey, "Yine de Aşığım"da, Haluk Bilginer ve Şevval Sam'ın dizideki yakın arkadaşları rolünü de başarıyla oynadı.
Ünlü sanatçılar da, esprileri ve efendi kişiliğiyle dikkat çeken Bozbey'e yakın ilgi gösteriyor. Yine ATV'deki, "Aşk Oyunu"nda sendika başkanı rolünde gördüğümüz Bozbey, uğruna Matematik öğretmenliğini bıraktığı oyunculuk için kurtlar sofrasında büyük bir mücadeleye girdiğini, azmedip amacına ulaşacağını söyledi. Bozbey, ünlü yönetmenlerin dikkatini çekmeyi başarıp gerçek anlamda keşfedilinceye kadar bu yoldan dönmeyeceğinin de altını çizdi.
Öte yandan, Şener Bozbey'i televizyon dizilerinde izleyen Balıkesirli hemşehrileri, onunla gurur duyduklarını, daha başarılı rollerde; hatta reklam filmlerinde izlemek istediklerini ifade etti. Eşeği Kadife ile köy köy dolaşıp traktör kasaları üzerinde köylülere stand-up gösterileri yaparak herkesi tebessüm ettiren ve Balıkesir'deki "1. Ulusal Eşek Yarışları" ile tüm dikkatleri üzerine çeken Şener Bozbey, oyunculuğunu daha da ileriye götüreceğini belirtti.
.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 23:15:35
Güncelleme :16 Şubat 2006 Perşembe 23:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz gül IP: 88.249.194.xxx Tarih : 1.11.2008 22:20:09

yolun açık olsun şenerim rabbim muvaffak eylesin...