2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Şerife Karakoç dünya ikincisi oldu

BALIKESİRLİ BAYAN BOKSÇU DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Türkiye'de düzenlenen 1. Dünya Genç ve Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonası Antalya'nın Kepez ilçesindeki Kepez Erdal Öner Spor Salonunda yapıldı.

Ukraynalı rakibini sayı ile Sırbistanlı rakibini teknik nakavt ile yendikten sonra 3. turda karşılaştığı Rus rakibine hakem kararı ile kaybeden Balıkesirli Şerife Karakoç Dünya Yıldızlar Şampiyonasında 2. olarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

Balıkesir Gençlik ve spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 75 kiloda Balıkesirli sporcu Şerife Karakoç ilk tur maçında Ukraynalı rakibini 19-10 gibi bir skorla rahat yendi. 2. tur maçında Sırbistanlı rakibini teknik nakavt ile yenerek eleyen Şerife Karakoç, 3. tur maçında Rus rakibi Matrena Vyachkina ile 21-21 berabere kaldı. Maçın hakeminin verdiği karar ile Şerife Karakoç rakibine 108-109 skorla yenik sayıldı Dünya Yıldızlar Şampiyonasında 2. olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, dünya yıldızı olan şampiyon sporcuyu kutlayıp başarılarının devam etmesini diledi. Oğuz Kaynak, Şerife Karakoç'un çalıştırıcısı Necip Öntan'ı da başarılarından dolayı tebrik etti.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün boks çalışmalarına Sporcu Eğitim Merkezi-Gençlik Merkezi tesislerinde antrenör Necip Öntan denetiminde devam ettiği bildirildi. Şerife Karakoç'un elde ettiği başarı Balıkesir spor camiasında büyük bir sevinçle karşılandı.

BALIKESİRLİ BAYAN BOKSÇU DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
BALIKESİRLİ BAYAN BOKSÇU DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
BALIKESİRLİ BAYAN BOKSÇU DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 16:43:04
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 01:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?