7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Serinlemek için girdiği derede boğuldu

Kepsut'ta bir ilköğretim okulu öğrencisi, serinlemek için girdiği derede boğularak hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, Kepsut ilçe merkezindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuyan Ahmet B. (Bozgül-15) isimli 8/B sınıfı öğrencisi, dün öğle arasında yemek yemeden 3 arkadaşıyla birlikte okulun yakınlarındaki Kille Çayı'na yüzmeye gitti. Serinlemek için girdikleri derede yüzen 4 arkadaştan 2'si suyun içinde tehlike yaşadı. İddiaya göre, suda çırpınan 2 kişiye, diğer 2 arkadaşları yardım etti. Bu sırada, yardım eden öğrencilerden Ahmet B. arkadaşını kurtarırken, kendisi suyun dibinde kaldı. Karaya çıkan çocuklar bir süre bekledikten sonra, Ahmet'i göremeyince, korkuya kapılıp olay yerinden kaçtı. Hemen okula dönüp sınıflarında derse katılan çocuklar yaşananları kimseye anlatmadı. 

İlçeye bağlı Servet Köyü'nde ikamet eden Besim ve Seyyide B, çocukları okuldan gelmeyince meraka kapıldı. Servis şoförü Ahmet'i hiç görmediğini söyleyince endişeye kapılan aile durumu polise bildirdi. Öğle tatilinde okuldan ayrıldığı arkadaşlarını bulan polis, olayı aydınlattı. Ancak, çocukların yüzmeye gittiği Kille Çayı'nda gece yapılan aramalar sonuç vermedi. Bugün ilçeye gönderilen sivil savunma ve itfaiye ekipleri derede ceset aradı. 

İtfaiyeden 4, sivil savunmadan 2 olmak üzere toplam 6 dalgıç, 4 metre derinliğindeki dereyi didik didik aradı. Aralarında Balıkesir İtfaiye Müdürü Fikret Tezcan, Belediye Fen İşleri Müdürü Nazım Ergelen ve Atatürk Devlet Hastanesi doktorlarından Timuçin Alkaya'nın da bulunduğu itfaiyenin dalgıç ekibi, boğulan öğrencinin cesedini bulup çıkarmayı başardı. 

Başından beri çalışmaları merakla izleyen öğrencinin ailesi ve yakınları, çocuğun cesedinin bulunup çıkarılmasıyla feryat etti. Çocuklarının öğleden sonra okula gitmemesine rağmen durumun fark edilmeyip okul idaresi tarafından ailenin bilgilendirilmediği, idarecilerin de olayı geç saatlerde öğrendiği anlaşıldı. Ahmet'i derede bırakıp kaçtıktan sonra derslerine katılan arkadaşları da öğretmenlerine durumu bildirmedi. Ailenin akşam saatlerinde polise ihbarıyla aydınlatılan olayla ilgili Kepsut Cumhuriyet Savcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Kaymakam Avni Kula, Cumhuriyet İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Ahmet B.'nin boğularak ölmesiyle ilgili olayın tüm yönleriyle soruşturulduğunu, kaymakamlık olarak da konuyu incelediklerini bildirdi. 

Balıkesir Valiliği, bir süre önce Savaştepe İlçesi'nde öğle yemeğinin ardından okula giderlerken kaybolan Tuğçe ve Büşra isimli kuzenlerin ölümü üzerine yayınladığı genelgede, okula ve derslere geciken ya da gelmeyen öğrencilerle ilgili okul idaresi aracılığıyla ailelerine derhal bilgi verilmesi mecburiyeti getirmişti.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 18:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?