6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sertifikalı meyveciler

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi'nin Halalca köyünde düzenlediği meyvecilik kursunu tamamlayan 56 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

İl Tarım Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Halalca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin girişimiyle Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan, 40 saatlik meyvecilik, 20 saatlik ağaç budama ve bağcılık kursu sona erdi. Kursu başarıyla bitiren katılımcılar sertifikalarını aldı. Halalca köyünde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halime Baştürk, MHP ve AK Partili İGM üyeleri Soner Demirel, Şani Erdal, Niyazi Tunç, Türkan Buğra ile kurs öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Halime Baştürk, şu ana kadar 654 meslek edindirme kursu, 165 sosyal ve kültürel kursların verildiğini, ayrıca bulundukları çevreye uygun faklı kurslar vermekte olduklarını anlattı. Halalca'da meyvecilik ile ilgili verilen kursa katılan 56 kişinin belge almaya hak kazandığını kaydeden Baştürk, "Bu bizim için gurur verici bir şey. Bizlere talep geldiği taktirde faklı konularda da kurslar açabiliyoruz" dedi.

"SADECE MUZ, ÇAY VE HAİN YETİŞMEZ"
Halalca köyündeki törende konuşan İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, Balıkesir topraklarının son derece verimli bir yapıya sahip olduğunu söyledi. "Bu topraklarda sadece muz, çay ve hain yetişmez" diyen tarım müdürünün sözleri büyük alkış aldı. Tarımın önemini belirten Ruknettin Ceyhun, "Tarım nüfusun yüzde 30'unu oluşturmaktadır ve bu yüzde 30 Türkiye insanını beslemektedir. Avrupa Birliği'ne girme sürecinde tarım sektöründe verimin artırılması sağlanmalıdır. Eğitim uygulamalarıyla toprağın verimliliğini artırdık. Balıkesir, konum bakımından çok verimli topraklara sahip bir bölge. Öyle ki, insanı dikseniz yetişir. Topraklarımızda yetişmeyen sadece muz, çay ve hainlerdir. Halalca köyü bizim eğitim merkezimiz oldu. Çevreyi hep beraber koruyacağız. Geleceğe iyi bir hava, iyi bir su ve iyi bir vatan bırakmamız gerekmektedir" dedi.

İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, kursun önemine dikkat çekerken, bu tür çalışmaları her zaman önemsediklerini, İGM olarak gereken desteği her zaman verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini söyledi. Vali Yardımcısı Kadim Doğan da, İl Özel İdaresi ve İGM ile beraber aldıkları kararlar ile ödeneklerde yardımcı olduklarını belirtti. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursa, Halalca köyü ile birlikte Atköy, Esenli, Aslıhantepecik, Ovaköy, Ovabayındır, Ayşebacı ve Balıkesir merkezden kursiyerler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 18:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?