6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Seyirci ayakta alkışladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Eğitim Gönülleri Derneği (EGDER)bünyesindeki tiyatro kulübü ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı sergilediği oyunla sezonu, muhteşem bir finalle kapattı.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede slayt gösterisi ile yapılan çalışmaları sergileyen EDGER’in çalışmaları büyük takdir topladı. 2,5 aylık bir çalışma sonunda EGDER’in öğrencilerden 8 kişi, Kadir Olgun ve Adem Uzun öncüğünde sergiledikleri 3 perdelik oyunda izleyenlerden tam not alırken seyircileri göz yaşlarına boğdu. Çanakkale Savaşları’ndaki dramı büyük bir ustalık ile sahneleyen öğrenciler oyun sonunda ayakta alkışlanırken, başarılı ile usta oyunculara taş çıkarttılar.

EGDER görevli öğretmeni Hikmet Doğan, “2007 yılında kurulan derneğimiz bünyesinde açtığımız Ufuk Okuma Salonu’nda çeşitli dallarda öğrencilerin yararına gönüllü öğretmenler desteğinde, sosyal ve kültürel çalışmalara öncülük etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 2 okuma salonu, 3 derslik, 1 bilgisayar salonu ve santranç salonu ile yüzlerce öğrenciye hizmet verdik ve vermeye devam edeceğiz. Hedefimiz okuyan, araştıran sorgulayan bir nesil yetişmesine katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?