5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Sigara savaşçısı

BALIKESİRLİ SİGARA SAVAŞCISI

Balıkesir’de özel bir kurye firmasında saha elamanı olarak görev yapan Recep Talay, sigara içmediği gibi, yaptığı çalışmalarla sigara savaşçısı haline geldi.

Sigara paketlerinin üzerindeki uyarı yazılarının yer aldığı afişleri değişik yerlere asmaya başlayan Talay, uyarı yazılarının dikkate alınmasını istedi.

Dağıtım için il merkezinde olduğu ve ilçelerde de cadde ve sokakları gezdiğini belirten 44 yaşında 1 çocuk babası Recep Talay, herkesin birer sigara savaşçısı olmasını istedi.

Sigara alışkanlığının artarak devam ettiğini belirten Talay, “Hayatımda hiç sigara kullanmadım. Çevremde özellikle gençlerin ellerinde sigara görünce çok üzülüyorum. Eski yıllarda sigara dumanı yüzünden kahvehanelere giremiyorduk. Yasak geldi de kahvehaneler biraz olsun temizlendi. Hiç kimse sigaraya başlamasın. Gittiğimim her yerde sigaranın zararlarını anlatarak insanları uyarıyorum. Sigara paketlerinin üzerinde uyarı yazılara var. Ancak aldıran yok. Bu uyarı yazılarının yer aldığı afişler hazırlıyorum. Bunları insanların çok grip çıktığı kurumların girişlerine ve panolara asacağım. Bir insanın bile sigarayı bırakmasını sağlarsam mutlu olacağım. Herkes sigara savaşçısı olmalı. Çevremizde sigara yüzünden rahatsızlanmış çok sayıda insan var. Ne olur gençler sigaraya başlamasın” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 12:21:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 14:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kahraman IP: 88.247.195.xxx Tarih : 28.10.2010 13:16:49

recep abi başarılı  bir çalışma olmuş,devamını beklemekteyiz....