7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sigaraya şiirli veda

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde yaşayan emekli vatandaş Ahmet Nedim Hergül, 30 yıl aralıksız içtiği sigarayı bırakırken, sigaranın zararlarını anlatan şiirler de yazdı. Şiirlerini okullara ve kamu kurumlarına dağıttığını belirten Hergül, gençlerden sigaraya özenmemelerini istedi.

Ayvalık Belediyesi'nden emekli 52 yaşındaki Ahmet Nedim Hergül, 30 yıldır aralıksız içtiği sigarayı bıraktı. Sigarayı bıraktıktan sonra sigaranın zararlarını anlatan 2 şiir yazan Hergül, ilçede duman avcısı oldu.

Yazdığı 2 şiiri ilçedeki tüm okullara ve kamu kurumlarına dağıttığını belirten Ahmet Nedim Hergül, "Sigaraya askerde başladım. 30 yıl aralıksız olarak günde 1.5-2 paket sigara içtim. Son yıllarda iyiden iyiye zararını görmeye başladım. 10 ay önce sigarayı bıraktım.
Sigarayı bıraktıktan sonra da Sigaramın Dumanı ve Sigara adlı iki şiir yazdım. Bu şiirlerimi ilçedeki tüm okullara ve kamu kuruluşlarına dağıttım. Şiirlerim ilgi çekti. Zaman zaman okullardan davet alıyorum. Şiirlerimi okullarda öğrencilere okuyorum. Kimse sigaraya başlamasın. Bunun için okullardaki eğitim çok önemli. Çok küçük yaşlarda gençleri sigara içerken görünce çok üzülüyorum. Ben bir sigara savaşçısıyım. Bu konuda üzerime düşeni yapacağım" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 18:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabiha akkül IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.12.2006 18:13:51
sigara içmek güzel değil bunun için içmiceeeeemmmmm.