3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Sigarayı bırak, 10 yılda ev sahibi ol'

Sigara paketlerinden maket ev yapan bir eğitimci, 4 kişilik bir ailenin sigarayı bırakması durumunda, 10 yılda hayal ettiği eve kavuşabileceğini söyledi. 

Balıkesir'in Edemit İlçesi'nde El Sanatları Kursu'nda öğretmenlik yapan Hasan Kadakçı, sigara paketlerinden maket ev yaparak sigara kullanımının hem sağlığa hem bütçeye verdiği zararları anlattı. Arkadaşlarından topladığı boş sigara paketleriyle maket ev yapan el sanatları eğitimcisi, sigara alışkanlığını önlemek için ilginç bir de örnek verdi. 

Akçay Beldesi'nde belediye tarafından açılan el sanatları sergisinde ziyaretçilere ilginç mesajlar veren Hasan Kadakçı, "4 kişilik ailenin fertleri sigarayı bırakırsa ayda 500 YTL tasarruf yapıyor. 10 yılda bu rakam 60 bin YTL'yi buluyor. Bu parayla bir ev satın alınabilir" dedi. 

İnsanların sigara alışkanlıklarını azaltmak ve harcadıkları parayı anlatabilmek için maket ev yaptığını kaydeden Kadakçı, "10 yılda sadece ev değil, otomobil, beyaz eşya da tatil hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bir eğitimci olarak, sigara kullanan vatandaşlarımızı bu alışkanlıklarından vazgeçirmek istedim. Bunu da anlatmak için sigara paketlerini topladım ve maket bir ev yaptım. Bütün sigara kullananlara tavsiyem, 'Hayallerinizi sigara dumanında havaya savurmayın' diye konuştu. 

Sergiye gelen vatandaşlar ise öğretmenin yaptığı maket eve hayran kaldı. Ziyaretçiler, maket evin üzerinde yazılı olan 'Hayatınızda sigaraya ödediğiniz bedel umutlarınızın yarısıdır' yazısını çok anlamlı bulduklarını belirterek, sigarasız bir hayat için herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 13:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?