6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Silahlı kuvetlere taze kan

Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu (MYO), ikinci mezunlarını verdi. 828 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı'nda 2 yıllık eğitimlerini tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında görev almaya hak kazanan 828 öğrenci için Balıkesir Astsubay MYO tören alanında mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Okul Komutanı Kurmay Albay Burhan Hasırcı, 97 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhtelif branşlarına astsubay yetiştiren astsubay okullarının en son ve en yüksek düzeydeki temsilcisi olan Astsubay MYO'nun yeni dönem mezunlarıyla iftihar ettiğini belirtti. 

Kurmay Albay Hasırcı, "Genç astsubay arkadaşlarım, sizleri yeni başarılarınıza şahit olacağımız sınıf okullarına uğurladığımız bugünde, hayatınızın çok önemli bir dönüm noktasındasınız. Meslek hayatınız boyunca asla yorulmamak üzere yola çıkıyorsunuz. Bundan sonra okulumuzda öğrendiklerinizi ve kazandığınız nitelikleri temel olarak alıp, mektebi asli olan kıtalarda bunları uygulamaya geçirecek, gerçek anlamda liderler olmaya çalışacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık, başınız daima dik, yüce Atatürk ve fikirleri ışığınız olsun. Başarılar dilerim" dedi. 

Ardından kürsüye gelen okul dönem birincisi astsubay Emre Başer, kısa bir konuşma yaptıktan sonra okulun 'yaş' kütüğüne dönem plaketini çaktı. Vali Hatipoğlu'nun elinden diplomasını ve plaketini alan Başer'in ardından sınıf birincilerine diplomalarını sırasıyla protokol mensupları verdi. 

Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti ise konuşmasında, genç astsubaylara bundan sonraki görev hayatlarında başarılar dileyerek, öğrencileri kutladı. 

Askeri bando eşliğinde gerçekleşen geçiş töreninin başlamasıyla hareketlenen tribünlerde, ellerindeki kamera ve fotoğraf makineleriyle çocuklarını çekmek için birbirleriyle yarışan vatandaşlar dikkat çekti. Tören, misafirlere verilen alkolsüz kokteylin ardından son buldu.
Törene Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, çeşitli birlik komutanları, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Kapısız, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve yaklaşık 3 bin öğrenci yakını katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 12:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?