6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Silahlı saldırıya 15 gözaltı

BALIKESİR'DEKİ SİLAHLI SALDIRI OLAYINDA 15 KİŞİ GÖZALTINDA

Balıkesir'de düğünde meydana gelen silahlı saldırı olayıyla ilgili 12 şüpheli gözaltına alındı. Olayda 1 kişi ölmüş, biri kadın 4 kişi de yaralanmıştı.

Balıkesir'de bir yazıhane işletmecisinin oğlunu evlendirdiği düğün töreni kana bulandı. Eğlencenin sona erdiği ve aile fotoğraflarının çekildiği gecenin sonunda düğünde bulunan damadın arkadaşlarından Mustafa Çoban (32) ve beraberindeki arkadaşları silahlı saldırıya uğradı.

 İddiaya göre dışarıya çağrılan Çoban çıkmayınca M.E. (33) ve adamları düğün salonuna girip Mustafa Çoban ile arkadaşlarına kurşun yağdırdı. Silahlı saldırıya aynı şekilde karşılık veren tarafların arasında çıkan çatışma neticesinde kaçanlardan bir kişi ile Mustafa Çoban, Zekeriya Çakmak (32) ve Sırrı Yıldırım (32) ile düğünde davetli olarak bulunan Sevil A. isimli kadın yaralandılar. Düğün salonundaki silahlı çatışma neticesi yaralanma ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Mustafa Çoban kurtarılamadı. Zekeriya Çakmak'ın yoğun bakım ünitesinde uyutulduğu, Sırrı Yıldırım'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saldırıyı başlatanların arasındaki Okan Karataş (21) isimli şüpheli de başka hastanede tedavi altına alındı. Ayak kısmına gelen kurşun ile hafif şekilde yaralanan Sevil A.'nın da sağlığının iyi olduğu öğrenildi. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren M.E. ile saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Çoban'ın daha önce iyi arkadaş oldukları halde sonradan ilişkilerinin bozulup hasım oldukları belirtildi. Ölen Mustafa Çoban daha önce karıştığı bir cinayet olayıyla ilgili ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılmış, uzun yıllar yattıktan sonra şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıkmıştı.

 

Düğün salonundaki silahlı çatışmanın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçan şüphelilerin peşine düştü. Şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan ekipler, sabah saatlerine kadar süren amansız takip neticesinde silahlı çatışmanın taraflarından toplam 12 kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı. İlk aramalarda 5 adet tabanca ve 1 pompalı tüfek ile bir miktar esrar maddesi ele geçirildiği bildirildi. Polis taraflardan saldırıyı gerçekleştiren M.E. (33) ile C.G. (25), H.Ş. (27), U.Y. (22), E.A. (21) ve C.G. (26) ile ölen Mustafa Çoban'ın grubundan Ö.P. (28), S.K. (24), C.Ç. (24), S.B. (23), M.A. (23) ve E.A. (23) isimli toplam 12 kişiyi gözaltına aldı. Yaralı şahıslarla beraber gözaltındaki şüpheli sayısının 15 olduğu açıklandı. Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şube Müdürlüğünün de olayla ilgili çalışma yaptığı öğrenildi. Savcılığın gözaltılar için polise ek süre verdiği, polisin bazı adreslerde aramalar yaptığı, olayla ilgili soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğü bildirildi.

Bu arada, Cumhuriyet Savcılığı düğün salonunun girişindeki güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Görüntülerde düğün salonu girişinde toplanan şüphelilerin içeriye girdikten sonra ellerinde silahlarla çıkıp kaçışları sırasındaki kovalamaca ile düğünden ayrılan bazı davetlilerin yaşadığı panik görüntüleri yer alıyor. Ayrıca, düğünle ilgili çekilen tüm video ve fotoğraflara da yine savcılık talimatıyla el konulduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 22:33:02
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 22:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barış çakıroglu IP: 78.189.169.xxx Tarih : 24.04.2010 20:08:24

mekanın cennet olsun abi.hiç kimsenin yanina kalmaz buralar.ne agalar ne paşalar geldi bu alemden