7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Silahlı saldırıya 6 tutuklama

Balıkesir'de geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen düğün salonundaki silahlı saldırı olayına karışan şüphelilerden adli makamlara teslim edilen 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

 

YARALI ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Edinilen bilgiye göre, cumartesi gecesi Edremit yolu üzerindeki bir restoranda arkadaşının düğününe giden Mustafa Çoban, hasımları tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı. Çoban ile birlikte Zekeriya Çakmak ve Sırrı Yıldırım isimli arkadaşları da yaralanırken, saldıran gruptan da Okan Karataş isimli şüpheli yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili yaptığı çalışmalar sonucunda yaralılarla beraber toplam 15 şüpheli gözaltına alınmış, 5 tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ve 1 pompalı tüfek ele geçirilmişti. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün savcılıktan aldığı ek gözaltı süresinin tamamlanmasının ardından emniyetteki sorgulamaları biten şüphelilerden 8'i dün akşam adliyeye çıkarıldı. Cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından Ö.P. isimli şüpheli serbest bırakılırken, 7 şüpheli ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemedeki işlemleri tamamlanan Murat E., Ekrem A., Uğur Y., Cenk G., Cüneyt G. tutuklanarak Balıkesir Cezaevine gönderildi. İ.H.K. isimli şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olay sırasında karşılık verilen ateş sırasında yaralanan saldırganlardan Okan K.'nin tedavi gördüğü hastanede savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra dosyasının mahkemeye sevk edildiği, Okan K.'nin de mahkemece tutuklanmasına karar verildiği bildirildi. Toplam 6 şüphelinin tutuklandığı cinayet olayıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 17:19:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?