6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sındırgı Emniyet Teşkilatı'na yeni bina

Sındırgı İlçe Emniyet Teşkilatı için yapılan yeni hizmet binası törenle açıldı. 

Emniyet Amirliği binasının açılış törenine Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, MİT Bölge Başkanı, Sındırgı Kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç, Dursunbey kaymakam, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Selahattin Hatipoğlu, yeni hizmet binasına katkıda bulunanlara teşekkür etti. Sındırgı'da diğer ilçelere göre suç oranının düşük olduğunu söyleyen Hatipoğlu, yeni binanın hizmetlerin daha verimli olmasına fayda sağlayacağını belirttti. Önce Atatürk büstü açıldı, ardından hizmet binasının kurdelesi kesildi. Mart ayındaki değerlendirmede ilçede meydana gelen asayiş olaylarında başarı gösteren 13 personele valilik makamınca takdirname verildi. Ayrıca, yeni emniyet binasının yapımında katkısı bulunan kurum, kuruluş ve hayırseverlere de teşekkür plaketi verildi. 

Vali Selahattin Hatipoğlu, açılıştan sonra ilçede bazı incelemelerde bulundu. Hatipoğlu, Çaygören Hidroelektrik Santrali ile Hisaralan Kaplıcaları, Sındırgı - Bigadiç arasındaki yapılan yeni yol çalışmalarını da yerinde inceleyip, yetkililerden bilgiler aldı. Hidroelektrik santralinin geçici kabulünün ardından bu ay elektrik üretimine başlayacağı, böylece Sındırgılılar daha düzenli elektrik enerjisi kullanacakları bildirildi. Ada-Beton İnşaat şirketinin üstlendiği Sındırgı-Bigadiç yolunun da ilk ihalesi verilen kısmının asfaltının atıldıktan sonra ulaşıma açılacağı, kalan kısımları ise ödenekle göre yürüyeceği belirtildi. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın da yakında Balıkesir'i ziyaret edeceği, yol çalışmalarıyla ilgili ödenek taleplerinin kendisine iletileceği kaydedildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'tan da devam eden birçok çalışma hakkında bilgiler alan Vali Hatipoğlu, Sındırgıya yapılacak yatırımlarla kaplıca kaynaklarının iyi değerlendirilmesini istedi. Vali Hatipoğlu, Hisaralan Kaplıca bölgesinde bulunan İl Özel İdaresine bağlı seraların atıl halden işler hale getirilmesi için gereken desteğin verileceğini açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 15:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yücesoy IP: 85.97.167.xxx Tarih : 16.10.2007 00:26:19

Öncelikle yapılan yeni binanın tüm Sındırgı halkı için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Bundan yaklaşık 4 yıl evvel, yani 2003 yılında Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisiyken,ben Mimar Ali Yücesoy, Mimar Metin Ersoy ve Mimar Çağrı Çiftçi'den oluşan üç kişilik bir proje ekibi ile hocalarımız Yrd. Doç. Dr. Murat Çetin, Yrd. Doç. Dr. Hatice Uçar ve Araş. Gör. Senem Doyduk gözetiminde Sındırgı ilçemizin elim bir yangın olayı neticesinde kaybettiği, eskiden nüfus dairesi olarakta kullanılmış ve yangın olayından sonra rölöve çalışması yapılamadan yıkılmak zorunda kalımış olan Kültür Sokak üzerindeki tarihi eserin, ilçemize Emniyet Teşkilatı binası olarak yeniden kazandırılması adına restorasyon projelerinin hazırlanması konusunda canla başla çabalamış ve nihayetinde de tüm hocalarımız tarafından takdir toplayan bir projenin altına imza atmıştık. Ne yazık ki binanın rölevesinin artık tespit edilemeyeceği gerekçesiyle proje Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan geri dönmüştü. Halbuki neredeyse Sındırgı'da çalınmayan kapı bırakmamış ve binanın yangın öncesi konturu ve cepheleriyle ilgili fotoğraflarını elde etmiştik ama çabalarımız bürokrasiye takıldı kaldı. Tüm bu çalışmalar esnasında bizden hiç bir yardımı esirgemeyen İlçe Emniyet Teşkilatı'nın değerli personeline, şu anda üzülerek adını hatırlamakta güçlük çektiğim ve ilçedeki tüm tarihi binaları belgelemiş olması hasebiyle kanaatimce ödüllendirilmesi gereken bir kültür hizmeti gerçekleştirmiş olan fotoğrafçı beyefendiye,Öğretmen Evi çalışanlarına, bizi doğru adreslere yönlendirerek işimizi daha doğru ve kolay yapmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yavaş Bey'e ve çaldığımız her kapının ardında güler yüzleri ve misafirperver tavırları ile hayranlık uyandıran tüm Sındırgı halkına bu vesileyle teşekkürü bir borç bilirim. Mimar Ali Yücesoy