3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sındırgı'da arı paniği

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde artış gösteren arılar paniğe yol açıyor. İlçe merkezi ve çevresindeki arı yoğunluğu bazı vatandaşları evlerinde tedbir almaya yöneltti. Korkan vatandaşlar arıları zehirli ilaç ile öldürüyor.


Sındırgı'da, mesire yerleri ile piknik alanları, kır lokantaları, üzüm yetiştiricileri ve balıkçılar olmak üzere çok sayıda vatandaş özellikle kızıl arı ve eşek arısı diye tabir edilen arıların bolluğundan ve verdikleri zararlardan şikayetçi oldular. Osmanlar köyü halkından bir vatandaş evinin önündeki üzüm asmasına gelen çok sayıda yabani arıya karşı önlem aldı. Üzeri arıları öldürecek zirai ilaçla kaplı olan cam bir yüzeyi evinin dışındaki asma ağacına asan köylü vatandaş, bu şekilde etrafı saran çok sayıda yabani arıyı öldürerek yok ediyor.

SERT KIŞIN HABERCİSİ Mİ?
Çaygören izci evinde balık lokantası bölümünün dış cephelerdeki konuklarının çoğu kızıl arı tabir edilen arılardan şikayetçi oldular. Piknik alanlarındaki vatandaşlar da balık ve et türü malzemelerini pişirirken gelen arılardan tedirgin oldular. Arıların sayılarının artışını yorumlayan bazı vatandaşlar arı sayısındaki artış ile Ayva ağaçlarındaki meyve bolluğunun bu kış mevsiminin çok sert geçeceği tahmininde bulundular. Arıların kışlık hazırlıklarını yaptıkları için bu kadar yoğun çalışıyor olabilecekleri ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 17:13:06
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 17:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?