6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sındırgı'da İsrail protestosu

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen protesto gösterisinde İsrail'e öfke yağdı.

Sındırgı'da, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı Sındırgı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından düzenlene İsrail karşıtı eylem halk tarafından da destek gördü.

Başta Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile vatandaşların da katıldığı yürüyüşte İsrail aleyhine slogan atıldı. Sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan kalabalık grup Gazze' de şehit düşen Müslümanların her zaman destekçisi olduklarını ifade ettiler.

Devlet Hastanesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren, "İsrail'i kınama yürüyüşü"nde basın açıklaması yapan öğrencilerden sonra konuşan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı ve özellikle sivillerle masum çocukları hedef aldığı saldırıları nefret ve şiddetle kınıyoruz. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar sonucu ortaya çıkan bilanço tam anlamıyla bir vahşettir. Kadın, çocuk, genç ve ihtiyar demeden sivilleri hedef alan bu saldırılarda yüzlerce masum insan katledilmiş, binlercesi ise yaralanmıştır. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu vahşete, başta ABD ve Birleşmiş Milletler Konseyi'nin duyarsız kalması ve müdahale etmemesi 30 yıldır bu vahşete seyirci kalması bir insanlık suçuna iştirak niteliğindedir. Medyaya yansıyan görüntüler, duyulan çığlıklar, çocukların yüzündeki dehşet ifadeleri ve akan kan, vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatırken, İsrail'in saldırılara devam etmesi yalnız Filistin halkını değil dünya barışını da tehdit etmektedir. Sındırgı olarak Filistin halkının acılarını paylaşıyor, bu insanlık ve ahlak dışı saldırıları nefretle kınıyoruz" dedi.

Başkan Yavaş'ın konuşmasının ardından Gazze'de şehit düşen Müslümanlar için saygı duruşunda bulunup dua eden kalabalık daha sonra yine sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 19:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?