3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sındırgı'da jeotermal dönem başlıyor

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, ilçede soğuk su devrinin kapatırken, jeotermal yani sıcak su döneminin başlayacağını açıkladı. 

Sındırgı'da, ısınma ihtiyacının jeotermal karşılanmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Camiicedit Mahallesi'ndeki kahvehane toplantısına katılan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, burada vatandaşları bilgilendirdi. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile belediye birim amirlerinin ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Başkan Ekrem Yavaş, belediye başkanı seçildikten sonra particilik değil, hizmet yaptıklarını söyledi. Bütün Sındırgı'nın başkanı olduğunu vurgulayan Yavaş, "Biz iş başına geldiğimizden bu yana tek parti var, o da Sındırgı partisi" dedi. 

Sındırgı'daki TOKİ konutlarında son başvuru tarihinin 28 Şubat olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, jeotermal suyun da ilk önce TOKİ konutlarına verileceğini belirterek, TOKİ evlerinin yerleşim olarak cazibe merkezi olacağını kaydetti. Başkan yavaş, TOKİ'den ev satın alan vatandaşların binalar bitinceye kadar peşinat haricinde hiçbir ücret ödemeyeceklerini, ev sahiplerinin konutun içine girdikten sonra taksitleri ödemeye başlayacağını söyledi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "İlçemiz gelecekte önemli bir yatırım merkezi ve gizemli bir bölge olacak. İlçemizin termal enerji ile ısıtılmasını önemsiyoruz. Buna paralel olarak seracılığın gelişmesi için gerekli projeleri hazırladık. Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki seraları inceledik. İlçemizde seracılığın geliştirilmesi için her türlü yatırımı ve yardımı yapacağız. Bizim bir projemiz daha var, o da Sındırgı Evleri. Beypazarı adında bir ilçede evlerini beyaza, pencerelerini kahverengiye boyamışlar, ilçe tarihi bir görünüm kazanmış. Aynı projeyi ilçemizde de uygulamak istiyoruz. Bu projeye en müsait yerlerden bir tanesi Yağpazarı. Buradaki evler tarihi bakımdan bu projeye çok uygun. 14-17 Şubat tarihleri arasından İstanbul'da Emitt fuarında Sındırgımızı Kültürü, doğası, yemekleri, şifa kaynağı kaplıcaları ve insanları ile en iyi şekilde tanıtacağız. Fuarda ki tanıtım atağından sonra ilçemizde yabancı turistlerin gelmesini bekliyoruz. Bu kapsamda Emendere Termal Tatil Köyü hizmete açılmış ve konuklarımızı ağırlayacağımız bir tesisimiz olacak. Şerif Paşa Meydanı'ndaki çalışmalarımız da turizme yöneliktir."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?