3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sındırgı'da kaza üstüne kaza

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde üst üste meydana gelen trafik kazalarında toplam 6 kişi yaralandı. Kazaların ikisi karayolu üzerindeki mıcır yığınından kaynaklanırken, diğer bir kazada ise yaralı taşıyan otomobil düğüne yetişmek için hız yapınca kamyonla çarpıştı. 

Edinilen bilgiye göre, ilk kaza, Sındırgı-Balıkesir karayolu üzerindeki Çelebiler kavşağında meydana geldi. Mehmet T.'nin (65) kullandığı 10 ZK 797 plakalı otomobil mıcırla kaplı yolda direksiyon hakimiyeti kaybolunca takla attı. Şarampole yuvarlanan araçta bulunan sürücüyle birlikte H.K. (46) ve H.K. (46) isimli evli çift yaralandılar. Sürücü Mehmet T., "Yola mıcır dökülmüş, işaretler yoktu. Mıcır yığınını fark etmedim. Mıcırın içine dalan aracımla takla attım. Kazadan şans eseri bu şekilde kurtulduk, buna da şükür" dedi. Kazanın ardından yaralılar Sındırgı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EMNİYET KEMERİ HAYATINI KURTARDI

Sındırgı'daki ikinci mıcır kazasında da bir araç takla attı, aracın sürücüsü ise emniyet kemeri sayesinde ölümden döndü. Sındırgı-Bigadiç Karayolunun 5. kilometresindeki kazada Ergün D.'nin kullandığı 06 BL 6325 plakalı özel otomobil, yoldaki mıcırlara kapıldı. Takla atan araçta hasar meydana gelirken, sürücü Ergün D. ise hafif yaralı olarak kurtuldu. Sındırgı devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alınan Ergün D. (72), "Yola serilen mıcırı fark etmedim. Emniyet kemerim takılı olarak seyrediyordum. Mıcıra kapılan aracım yolun sol tarafına takla attı. Hayatımı emniyet kemerinin takılı olmasına borçluyum. Kazayı ucuz atlattım" dedi.

YARALIYI TAŞIYAN ARAÇ KAZA YAPTI

Sındırgı'daki bir başka trafik kazasında ise aracıyla yaralı taşıyan otomobil kaza yaptı. Hastane acil servisine yetiştirdiği yaralıyı bıraktıktan sonra düğüne yetişmek için acele ettiği öğrenilen otomobil kamyonla çarpıştı. Otomobil sürücüsü ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Sındırgı'nın Şapçı köyünde aynı gün motosikleti ile kaza yapan Yakup S. (30) yaralandı. Ambulans olmayınca Hasan K.'nin kullandığı 35 YH 444 plakalı özel araç ile hastaneye yetiştirilen yaralı, Sındırgı Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Balıkesir'e sevk edildi. 

Yaralıyı hastaneye bırakan Hasan K., Şapçı köyündeki düğüne yetişmek isterken dönüş yolunda kaza geçirdi. Sındırgı-Simav karayolunun 6. kilometresinde, 'Nara Virajı' olarak bilinen yerde karşı yönden gelen Zeki K.'nın (40) kullandığı 43 KR 777 plakalı kamyon ile çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Hasan K. Sındırgı Devlet Hastanesi'ndeki müdahalesinin ardından Balıkesir'e sevk edildi. Kamyon şoförünün jandarma tarafından gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 19:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?