3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sındırgı'da keneye karşı ilaclı önlem

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde zehirli kenelere karşı hayvan yetiştiricilerine ücretsiz ilaç dağıtılarak önlem alınıyor. 

Sındırgı Tarım İlçe Müdürlüğü, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan alınan izin ile zehirli kene vakalarına önlem olarak vatandaşlara ücretsiz kene ilacı dağıtıyor. Köylerdeki hayvan yetiştiricilerine dağıtılan kene ilaçları ile büyükbaş hayvanlar ilaçlanıyor. 

Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, evde bulamadıkları hayvan yetiştiricilerinin ilaçlarını kendilerine ulaştırılmak üzere muhtarlara teslim ediyor. Dağıtılan ilaçlarla birlikte hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara kısa bilgiler de verildiği bildirildi. 100 kilogramlık bir hayvan için 10cc ilaç kullanılması gerektiğinin altını çizen yetkililer, ilacın yapımında sıvının hayvanın sırtından dökülmesinin ve eşit olarak dağıtılmasının önemli olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alirıza koç IP: 88.249.36.xxx Tarih : 28.06.2008 16:10:09

kene ılacı dagıtmanızı cok ıyı buldum acıkcası sındırgı ıcın ama sındırgı ıcın bırazt yapsanız bence daha ıyı ınsanların saglıgını arka plana bırakıp ılk once iş olanagı saglasanız cok memnun olacak sındırgı halkı emınimkı ornegın ben askerım su an askerden sonra ne yapacagımı dusunuyom sındırgıda iş olanagı yok ne yapacam baska bır sehre gıdıcem emınım kı her kez benım gıbı dusunuyoır gencı ve yaslısı bundan zıyade sındırgının nufusu azalıyor ilk once iş olanagı saglamanızı rica edıyorum sındırgının genclerı ıcın nufusumuz ıcın halk ıcın tesekkur ederım boyle bır kose sundugunuz ıcın