3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sındırgı'da şenlik zamanı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen '10. Ulusalararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri' şenliği, yabancı konukların da katılımıyla başladı.

Sındırgı'da bu yıl 10.su düzelenen "Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri", 3 günlük şenlik programı ile kutlanıyor. Kültür ve sanat günleri için yurtdışından Sındırgı'ya gelen yabancı uyruklu öğrenciler, folklor gösterileri ile şenliğe katıldı.

Yağcıbedir Halı Sergisi'nin açılışı ile başlayan şenliklere AK Parti Balıkesir Milletvekillleri Ayşe Akbaş, İsmail Özgün, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, İlçe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve İlçe Kaymakamı Avni Oral katıldı.

Etkinlikler çerçevesinde en güzel yağcıbedir halısı seçildi. 22 halıdan sadece 4 tanesinin dereceye girebildiği puanlamada, Aysel Ayar'ın dokuduğu halı birinci seçilirken, kendisine bin 250 YTL ödül verildi. Milletvekili İsmail Özgün, Sındırgı'da sadece yağcıbedir halılarının olmadığını ve jeotermal kaynakların da hizmete sunulması için gösterilen çabanın takdirle karşılanması gerektiğini belirtti.

Litvanya, Makedonya, Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan'dan şenliklere katılan öğrenciler sundukları halk oyunları gösterileri ile vatandaşların beğenisini kazandı. Halkoyunlarının ardından yağlı güreş müsabakaları yapıldı. Etkinlik, Kosova, Romanya ve Bulgaristan folklor ekiplerinin gösterileri ile devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?