3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sındırgı'da teröre lanet yağdı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde teröre tepki yağdı. İlçedeki uluslararası sanat günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser programı şehit haberleri üzerine iptal edilirken, fener alayına katılan vatandaşlar dev Türk bayrağı açıp terörü lanetledi. 

Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Kocakonak köyünde yağlı pehlivan güreşleri yapıldı. 

Güreşlerin ardından düzenlenecek olan konser programı ise Aktütün karakoluna düzenlenen ve 15 askerin şehit verildiği terör saldırısı sebebiyle iptal edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Sahnemiz, sanatçılarımız her şeyimiz hazırdı. Fakat, şehitlerimizin aileleri feryat ederken bizim burada eğlenmemiz doğru olmaz. Çünkü, bu acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Bu nedenle Sanat Günleri çerçevesinde yapılan müzikli etkinlikleri iptal ettik. Şehitlerimize Allah' tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum" dedi. 

Diğer folklor gösterileri ise programlandığı şekilde sunuldu. Gündüz trap atışları yapıldı. Akşam ise fener alayı için ilçe merkezinde toplanan yüzlerce Sındırgılı terörü lanetledi. Balıkesir Caddesi'ndeki fener alayı yürüyüşü terörü protesto yürüyüşüne dönüştü. Ellerinde bayraklarla yüzlerce vatandaş sokaklara dökülürken, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Açılan dev Türk bayrağı eşliğinde yapılan yürüyüş olaysız sona erdi. Hava muhalefeti dolayısı ile Şerif Paşa Meydanı'nda düzenlemesi planlanan sema gösterileri ise kapalı pazar yerine alındı. Sındırgı'da ilk defa düzenlenen sema gösterileri büyük beğeni topladı.

BAŞPEHLİVAN ATLI 

Sındırgı'daki Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında tertiplenen yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Samsun bölgesinden Fatih Atlı kazandı. Balıkesir bölgesinden Kadir Ergin 2. ve Bursa bölgesinden Murat Aydoğdu ile Edirne bölgesinden Ahmet Yavuz ise 3. oldular. Başaltı güreşlerinde ise Serhat Gökmen (Samsun) birinci, Bayram Doğan (Samsun) ikinci ve Sezen Tepeli (Balıkesir) ile Mustafa Koca (Manisa) üçüncü oldular. Başpehlivana altın, ikinciye gümüş, üçüncüye bronz madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Ağalık ihalesini ise 15 bin YTL. ile Mehmet Aygör isimli esnaf aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 15:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?