3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sındırgı'ya ambulans müjdesi

Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, Sındırgı ilçesinde art arda yaşanan ambulans sıkıntısıyla ilgilendiklerini bildirdi. 

Sındırgı'da peş peşe yaşanan biri ölümlü iki olayda yaşanan ambulans sıkıntısının giderilmesi için çalıştıklarını kaydeden İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, "Konu hakkında gereken araştırmaları yapıyoruz. İl Sağlık Müdüründen ayrıntılı bilgi isteyeceğiz. 112 Acil servis hizmeti yapan ambulanslar yeterli değilse yeni ambulans satın alacağız. Vatandaşın sağlık problemlerinde ihtiyaç duyduğu hizmet verilecektir" dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI 

İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Sındırgı ilçesinde yaşanan ambulans sıkıntısıyla ilgili konunun araştırılması için soruşturma başlattığını açıkladı. Çalışkan, "Konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz, aksaklıklara meydan vermeyiz" dedi. 

Ekim ayı içinde yaşanan ilk olayda, ilçe merkezindeki bir büfede rahatsızlanan emekli öğretmen Mustafa Balkan, çevredekilerin çağırmasına rağmen 112 ambulansı olmadığı gerekçesiyle gönderilemediği için ilk müdahalesi yapılarak hastaneye sevk edilememiş ve hayatını kaybetmişti. Bu olaydan yaklaşık 1 hafta sonra yine Sındırgı ilçe merkezinde meydana gelen bir trafik kazasında 3 kişi yaralanmış, 112 ambulansı yeterli olmayınca yol ortasında yatan yaralılar uzun süre sonra Sındırgı Şoförler Odası'na ait ambulans ile hastaneye kaldırılmak istendi. Ancak, içinde sedye olmayan ambulans yaralıları bırakıp sedye almaya gitti. Nihayet hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Sındırgılı vatandaşlara iki olayda da yaşanan ambulans sıkıntısı ile ilgili tepki göstermişlerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?