7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sırılsıklam 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Balıkesir'de de coşku içinde kutlandı. Atatürk Stadı'ndaki törenlerde sırasında aniden bastıran sağanak yağmurda kalan öğrenciler sırılsıklam ıslanırken törenler ertelenmeyip devam etti. Yaklaşık 1 saat boyunca yağmurda ıslanan öğrenciler, resmi geçidin ardından gösterilerini de yağmur altında gerçekleştirdi. Yağmur bulutunun kaybolmasının ardından son bölümü açık havada yapılan gösterilerin sonunda Vali Hatipoğlu, sahaya inerek öğrencileri kutladı.

Atatürk Anıtı'ndaki törende, valilik, garnizon ve belediye çelenkleri sunuldu. Atatürk Stadyumu'ndaki kutlama töreninde, Vali Selahattin Hatipoğlu, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olduğu halde öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Garnizon ve Okullar Komutanlığı bölge bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunduğu tören aniden bastıran sağanak yağmur altında devam etti. Bir süre şiddetli yağan yağmurun altında çaresiz bekleyen öğrenciler iliklerine kadar ıslandı. Yağmur sebebiyle açık tribünlerin bomboş olduğu statta merak ve endişe içinde çocuklarını izleyen aileler, gösterilerin ertelenmesini bekledi, ancak olmadı.

Devam etmesi kararlaştırılan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını şemsiye altında yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, bu bayramı Türk gençlerine hediye eden Ulu Önder Atatürk'ü saygı ve minnetle andıklarını söyledi. Gençlik adına yapılan konuşmanın ve şiirlerin ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Türk Gençliği andı okundu. Şeref çağrısında ise Cumhurbaşkanı adına üç kez sağol çeken öğrenciler yağmura rağmen coşkularından bir şey kaybetmeyince tribünlerden büyük alkış topladı.

Tören geçişinin ardından yapılan gösterilerin son bölümü açık havada gerçekleşti. Islanan ve üşüyen öğrenciler buna rağmen üstün bir performans sergileyerek görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Birbirinden güzel gösterilerle sonuçlanan törenin sonunda çalınan 10. Yıl Marşı'na Vali Hatipoğlu ve eşiyle diğer protokol üyeleri alkış ve sözleriyle eşlik ettiler. Gösterilerin ardından sahaya inen Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç ve Belediye Başkanı İsmail Ok ile eşleri, tertip komitesinde yer alan öğretmenler ile gösteride yer alan öğrencileri tebrik edip Gençlik ve Spor Bayramlarını tekrar kutladılar.

Vali Hatipoğlu, ani bastıran yağmurun kendilerini üzdüğünü ancak buna rağmen harika bir gösteri gerçekleştirdiklerini söylediği öğrencileri bir daha kutlayıp teşekkür etti. Kapalı havadaki çelenk sunma töreninin ardından sağanak yağmurla devam eden Balıkesir'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı adeta dört mevsimin aynı anda yaşandığı görsel bir şölene dönüştü. Yağmurda mağdur olan öğrencilerin bozulan moralleri havanın açılmasıyla yerine geldi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 19:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?