6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Siste kaybolup dağda mahsur kaldı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, köyüne dönerken yolunu kaybeden çoban dağda mahsur kaldı. Aniden bastıran sis nedeniyle yolunu bulamayan ve 2 gün boyunca dağda mahsur kalan 71 yaşındaki Güneş Paş isimli çoban kendi imkanlarıyla kurtulurken, kangren olan ayakları kesildi.

Bigadiç'in Yörük köyü olan Kızılçukur'da meydana gelen olayda, Güneş Paş (71) isimli vatandaş Umurlar köyünden yürüyerek Kızılçukur köyüne giderken Ulus Dağı'nda yoğun siz yüzünden yolunu kaybetti.

Yaşadıklarını İHA muhabirine anlatan Güneş Paş, Kızılçukur köyünden Umurlar'a keçi sürüsü götürdüğünü, sürüyü teslim ettikten sonra köyüne dönmek üzere yola çıktığını söyledi. Gündüz, öğleden sonra Ulus Dağı civarına gelen Güneş Paş, yoğun siz yüzünden yolunu kaybetti. Sisin aniden bastırdığını söyleyen Güneş Paş, önünü dahi görmekte güçlük çektiğini, bu sebeple defalarca kayalıklardan aşağıya düştüğünü, ayakkabılarını da kaybettiği için karların üzerinde saatlerce yalınayak dolaşarak yolu bulmaya çalıştığını anlattı.

Düşmenin ve soğuğun da etkisi ile kendini kaybetmiş bir halde Dağarcık denilen yayladaki bir çoban evine kadar gelmeyi başaran Güneş Paş'a ilk tedaviyi de buradaki çoban yapmış. Her yerinde yaralar oluşan Güneş Paş, kendini bilmez bir halde 2 gün dağ evinde yattığını, kendi köyünden 10 km uzaklıktaki bu yaylaya gelen ailesi tarafından önce Balıkesir Devlet Hastanesi'ne oradan da Bursa'ya kaldırıldı. Güneş Paş'ın, kangren olan ayakları ameliyatla kesildi. Soğuk havanın ve düşmelerin etkisi ile iki elini de kullanamayan Güneş Paş, maddi durumlarının elverişsiz olması nedeni ile tedavisini yarıda bırakarak köyüne geri döndü.

Yürüyemeyen ve ellerini kullanamayan Güneş Paş'a kızı ve gelini bakıyor. Yeşil kart sahibi olan Güneş Paş'ın Devlet Hastanesinde yapılan incelemeleri sonucunda ayaklarının dizlerinden kesileceği söylenince, bir arayış peşine düşen ailesi, ayaklarının dizlerinden değil de topuklarından kesilmesi için özel hastanede ameliyat yaptırdı. Bu sebeple de hastane masrafları için tüm mal varlıkları olan ineklerini kestiren aile yaşanan bu üzücü olayın ardından şimdi de geçim sıkıntısına düştü. Ölümden mucize eseri kurtulan Güneş Paş, kendisine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 hafta önce gerçekleşen olayın hala şokunu atlatamayan 71 yaşındaki Güneş Paş, yaşadıklarına inanamadığını, bildiği halde yolunu kaybetmesiyle ilgili olarak herkesin dikkatli olmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 14:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?