3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sivil Savunma tatbikatı gerçeğini aratmadı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen Sivil Savunma Tatbikatı gerçeği aratmadı. Tatbikat'ta doğal afetlerde alınması gerek tedbirler ve yapılan çalışmalar öğrencilere anlatıldı. 

Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu'nda yapılan tatbikat sırasında ambulansların okula gittiğini gören ve tatbikattan habersiz mahalle sakinleri heyecanlandı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta öğrenciler de heyecanlı anlar yaşadı. 

Sivil Savunma Haftası'nın 49. yılı nedeniyle düzenlenen tatbikatta okul içerisinde mahsur kalan öğrencileri büyük bir özenle kurtaran sivil savunma ile itfaiye ekipleri, yaralıları ambulanslara taşıdı. Yaralılara ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, ambulansların sirenlerini çalması heyecanı arttırdı. Bu esnada temsili deprem sonrası göçük altında kalan ile araçta sıkışan kişi ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılması canlandırıldı. 

Yanan bir aracın başarı ile itafiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülmesi ise göz doldurdu. Ambulans ve itfaiye sirenleriyle irkilen çevre sakinleri, okul çevresinde toplanarak meraklı gözlerle neler olup bittiğini anlamaya çalıştı. Tatbikatı Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, İlçe Milli Eğitm Müdürü Atanur Çağlayan, Sivil Savunma Müdürü İlhan Yazar daire amir ve müdürleri, basın mensupları ile öğrenciler izlediler. Tabikatta Edremit Belediyesi tarafından yeni kurulan 'Acil Kurtarma Timi' ise göz doldurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 15:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?