6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Siyasi istikrar bozuldu!

BALIKESİR'DE SİYASET

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, mahalli seçimlerin ardından Balıkesir'de siyasi istikrarın bozulduğunu söyledi. Çelik, Balıkesir'e yapılacak en büyük kötülüğün ise kısır çekişme içine girmek olacağını, bunu kimsenin yapmaması gerektiğini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, kendi dönemlerinde yapılan hizmet ve gerçekleştirilen projelere şaşı bakılmaması gerektiğini, yerel yönetim ile merkezi hükümet arasındaki uyumlu çalışmanın Balıkesir'e mutlaka olumlu olarak yansıyacağının bir vaka olduğunu bildirdi.

Balıkesir'de belediye başkanlığının bir başka partiye geçmesinin doğal olduğunu belirten Adil Çelik, "Bu halkımızın, seçmenlerin tercihidir, herkesin saygı duyması gerekir. Demokrasinin güzelliğini yaşamak ve yaşatmak gerekir. Yeni Belediye Başkanımız mazbatasını aldığı gün ilk olarak tebrik etmeye giden bizler olduk. Bu, 'demokrasi' vurgusu açısından da son derece önemlidir. Bana göre Balıkesir'e yapılacak en büyük kötülük kısır çekişme içine girmek olur ki kimse bunu bizden beklemesin. Biz hükümet olarak hala iş başındayız ve birçok alanda görev bizimdir" dedi.

Belediye Meclisinde yaşanan siyasi gerginlik ve tartışmaların herkesi üzdüğünü belirten Adil Çelik, Belediye Başkanı İsmail Ok'un kullandığı, 'zübük' sözcüğünün şahısları hedef almadığını söylemesine rağmen bunun bir kelime oyunu olduğunu ve yakışmadığını söyledi. Çelik, "Balıkesir'in, Susurluk kazası, Şerafettin nine, Belediye Meclisindeki kavga ile gündeme gelmesi çok ayıp. Sayın Ok hem tüm meclisin hem tüm halkın, Balıkesir'in başkanı olduğunu anlamalı" diyerek siyasi olarak daha temkinli hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

BÖLGE HASTANESİ GELİYOR

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, merkez ve ilçelerdeki yatırımların hızla devam ettiğini kaydetti. Yolların tamamlanma sürecinde olduğunu belirten Çelik, körfez bölgesindeki havaalanının uluslararası özelliğiyle 1 yıl sonra tam kapasite olarak hizmete gireceğini, Balıkesir-Havran arasındaki duble yolun 2010'da yapılacağını açıkladı. Adil Çelik, sağlık hizmetinde önemli bir projenin gerçekleşeceğini bildirdi. Balıkesir Diş Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi ek binalarının ve Gönen Devlet Hastanesi ek binaların ihale sürecinin bitmek üzere olduğunu söyledi. Balıkesir-İzmir karayolu üzerinde 250 dönümlük arazinin Sağlık Bakanlığı'na tahsisinin yapıldığını açıklayan Adil Çelik, buraya mevcut hastaneleri çatısı altına alacak büyük bir hastane, sağlık ve tedavi merkeze yapılacağını bildirdi. Balıkesir Eğitim Araştırma Bölge Hastanesi'nin TOKİ'nin tip proje hizmeti olarak inşa edileceği, hastanenin yapılıp hizmete girmesiyle ilgili sürecin Sağlık Bakanlığı'nın tasarrufunda olduğu bildirildi.

 

"MUHATABIM İL BAŞKANI DEĞİL, SAYIN OK'TUR"

Bu arada, TOKİ ile ilgili olarak Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un açıkladığı görüşlerin kendi takdiri olduğunu belirten Adil Çelik, bu konudaki en doğru yaklaşımın halkın kendi yapacağı değerlendirme olacağını söyledi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un ilk defa seçildiği başkanlık görevinde 8 aylık olduğunu, bu konuda muhalefetin tarafında olmadığını çünkü 8 aylık bir belediye yönetimini eleştirmenin doğru olmadığını söyledi.

Bu sözüyle Başkan Ok'a hizmetleri için tolerans verilmesinden yana olduğunu kaydeden Adil Çelik, "Ancak, bir, iki husus var. Önceki dönemden gelen bazı projeleri 'biz' diye sahiplenmesi doğru değil. Ring seferleri, 4 Nolu Gecekondu önleme bölgesiyle ilgili çalışmalar bizim dönemimize ait projelerdir. Bizim dönemimizde bir buçuk milyon ton asfalt atıldı. Sabri bey öncelikle belediyenin makine parkını yeniledi. Bu konudaki aksi açıklamalar iyi niyetli değil. Mevcut yönetimin geçmişte belediye tecrübesi yok. Bilenlere sormak ve danışıp istişare etmek ayıp bir şey değil. Biz usulle ilgili hatalarını görüyor ve gerekli ikazımızı da yapıyoruz. Belediye Meclisindeki çalışmalarda ortak aklı kullanırlar ise daha isabetli olur. Sabri Uğur'un yaptığı hizmetleri bütün Balıkesir takdir ediyor, mevcut yönetimin de takdir etmesi ayıp değil. Belediye siyaset değil, hizmet makamıdır. Ancak, zemin kayması olduğunu üzülerek görüyorum. Umarız bu yaklaşımlarını düzeltirler. Düzeltmezler ise aynı üslubu kullanmaktan da çekinmeyiz. Ben bu hususta MHP il başkanının özrünü kabul etmem, benim bu konudaki muhatabım il başkanı Mehmet Duran değil sayın Ok'tur. Ben işin doğrusundan, yani demokrasiden yanayım" diye konuştu.

 

110 TRİLYON FAZLA PARA GELDİ

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Balıkesir'e 2009 yılında sene başından itibaren 10 aylık dönemde genel idareden 944 milyon TL para geldiğini bunun karşılığında harcanan paranın ise 1 milyar 054 milyon TL. olduğunu, 110 milyon TL fazladan gelen paranın harcandığını açıkladı. 110 milyon liralık fazla paranın gökten kendiliğinden gelmediğini belirten Adil Çelik, "Milletvekillerimiz ve önceki belediye başkanımızın çok büyük payları var. Özel İdare bütçesinden sadece eğitime 7 trilyon lira kaynak ayrıldı. Köylere ve ilçelerimize 11 trilyonun üzerinde kaynak aktarıldı. KÖYDES devam edecek. Sağlık, eğitim ve ulaşımdaki yatırımlar hızla devam ediyor. Havran barajı, Manyas sağ sahil sulama projeleri Balıkesir'in çehresini değiştirecek" dedi.

 

MERKEZ İLÇE VE İSTİFALAR

Adil Çelik, teşkilatta yaşanan istifaları değerlendirdi. Merkez İlçe Başkanı Dinçer Orkan'ın istifasını normal karşıladığını belirten Çelik, "Dinçer bey insan olarak çok iyi biridir. Ancak, göreve geldiği günden bugüne kadar tek bir basın toplantısı yapmamış. Pasif olduğu doğru. Aramızda uyum sağlayamadı ve kendi isteğiyle görevi bıraktı. Biz önce il sonra büyük kongreyi yaptık. 2011 seçimlerine daha aktif ve canlı girmek için teşkilatlarımızın bazılarında değişiklik yapma kararı aldık. Değerlendiriyoruz. Tüm arkadaşlarımız değerli, ancak, heyecanını kaybedenler açısından bir nöbet değişimi gereken ilçeler mevcut. Ben kendime taraftar aramıyorum. Partime hizmet edecek, başkanlık edecek adam lazım. Ben, genel merkezin bana duyduğu güvenin de bilincindeyim" dedi. Merkez ilçe başkanlığına Ocak ayında yeni bir ismin atanacağı öğrenildi.

 

"BALIKESİR LOBİMİZ ARTIK VAR VE KUVVETLİ"

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Balıkesir'in yıllardır eksikliğini hissettiği, siyasi ve ekonomik gücünün yetersizliği sebebiyle yatırım ve hizmetlerden gerektiği kadar yararlanamamasının bağlandığı, "lobisizlik" sürecinin artık ortadan kalktığını söyledi. Bu konuda son derece iddialı konuşan Adil Çelik, "Balıkesir lobimiz artık var ve kuvvetli. Ankara'dan isteyip de alamadığımız hiçbir şey yok. Ancak, geçmişle bugün arasındaki ihmal edilmişlik farkını kapatmak henüz mümkün olmadı. Benim Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilgili daha önce sitemim oldu. Gönen'deki sel felaketiyle ilgili Balıkesir Ziraat Odası'ndan rapor istedim, bana tarım müdürlüğünün raporunu verdi. Ya ben onu zaten aldım Bana oda olarak hazırladığın raporu ver, sizin inceleme ve tespitlerinizi öğrenmek istedim, ama yok. YÖK'ün açtığı birimler ile devletteki personel cetveli yeniden düzenleniyor. Bu konuda milletvekilimiz Ali Osman Sali yoğun bir şekilde çalışıyor" dedi.

 

"AÇILIM BİR SÜREÇ"

Adil Çelik, son günlerin en tartışmalı gündemlerinden olan hükümetin, "açılım" uygulamasını değerlendirdi. "Bu bir süreçtir" diyen Adil Çelik, uygulamadaki amacın milli birlik ve kardeşlik projesi gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Adil Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Geçmişte telaffuzu dahi yapılmayan birçok şeyin bugün tartışılır olması demokrasi adına son derece olumlu. Şişeden cin çıkaracak halimiz yok. Amacımız toplumdaki kardeşliği pekiştirmek. Önceden Dersim'i konuşup tartışmak mümkün değildi. Elbet bizim de kırmızı çizgilerimiz var. Terörist başı ya da silahlı çetelerin, teröristlerin affını bizim gönlümüz kabul etmez. Dağdan inenlere imkan sağlandığı doğru değil, herkesten önce karşısında biz varız. Ülkemizin üniter yapısına zarar verecek hiçbir şeyi kabul etmeyiz. Bu projeye karşı çıkanlar, 23-24 defa sınır ötesi operasyon düzenlendi. Binlerce şehit, gözyaşı, mağduriyet. Karşı çıkanların açıklaması bunun devamıdır. Hala şehit kaygısı mı yaşansın? Süreç başarıyla tamamlanırsa terör eylemleri sona erecek. Ülkenin doğusundan batısına gelişme hız kazanacak. Muhalefet partileri sorumluluktan kaçıyorlar. Ülkelerine ihanet içindeler. Biz ülkemizi, milletimizi, şehrimizi seven kişileriz. Bulunduğumuz konumlarda hizmetin gayretindeyiz. Bizi seçenler iyi başkalarını seçenler kötü düşüncesinde olmamız mümkün değil. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için mücadele etmeliyiz. Aydınlık ve güçlü Türkiye'nin yolu buradan geçiyor."

 

"DERDİMİZ HİZMET"

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, 2011 genel seçimlerinde milletvekili adaylığı gibi bir düşüncesi olmadığını söyledi. Balıkesir teşkilatının başındaki isim olarak tek amacının seçimde başarılı olmayı amaçladığını belirten Adil Çelik, "Şu andaki konumum itibariyle böyle bir düşüncem (milletvekili adaylığı) yok. Seçim zamanı teşkilatımla başarılı olmayı arzu ediyorum" diyerek gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra teşkilat olarak bütünleşip başarıya odaklanacaklarını, tek dertlerinin Balıkesir'e daha iyi hizmet siyaseten de seçimlerde en büyük başarıyı yakalamak olduğunu söyledi. Adil Çelik, hükümet olarak Balıkesir'de gerçekleşen hizmet ve yatırımlarla ilgili rakamsal verilerin de paylaşılacağı geniş kapsamlı bir toplantıda 2009 yılını da değerlendirerek kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Adil Çelik, bir bölümü, "off the record"lu geçen Viva Park'taki röportajda Balıkesirlilerin daha çok güzel hizmet ve yatırımlara kavuşacaklarını kaydetti. İktidar partisinin il başkanı olarak yoğun olan göreviyle birlikte asıl mesleği olan avukatlığını da aynı anda sürdüren Adil Çelik, "Herşey Balıkesirimiz için" dedi.

BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
BALIKESİR'DE SİYASET
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 18:01:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 23:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?