2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Soba zehirlenmelerine dikkat

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, kış aylarında artan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Yılmaz, lodosun etkili olduğu Balıkesir'de karbonmonoksit zehirlenmelerinin sık sık olduğunu, bu tür üzücü vakalarla karşılaşmak istemediklerini söyledi. Karbonmonoksit gazının kömür, odun ve petrol ürünlerinin verimsiz yanmasından kaynaklandığını belirten Yılmaz, baca temizliğine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirti.

İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, "Temizlenmemiş ve doğru kurulmamış sobalar, özellikle lodoslu havalarda tütüyor. Lodoslu havalarda yakılan soba ölüme davetliye çıkartmaktır. Üzücü durumlarla karşılaşmamak için fırtınalı günlerde soba yakılmamalıdır. Hangi tipten olursa olsun, soba yanarken uyumamalı, yatmadan önce sobalar mutlaka söndürülmelidir. Sobalı evde otururken yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görme, halsizlik hissi, uyku hali, bulantı, kusma, huzursuzluk gibi belirtiler görüldüğünde kişi mutlaka açık havaya çıkarılmalı, oda havalandırılmalı ve vakit kaybetmeden 112 aranmalıdır. Unutulmamalıdır ki ilkyardım hayat kurtarır. Zamanında yapılacak doğru ,basit ve etkili ilkyardım zehirlenen kişinin hayatını kurtarabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 17:07:00
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 09:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?