3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Şoförlerden ihale tepkisi!

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde geçimini bor madeni taşıyıcılığı ile sağlayan Bigadiç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi şoförler, taşıma ihalesinin Balıkesir dışından bir firmanın kazanması halinde işlerinden olacakları gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Bigadiç Sınırlı Sorumlu Motorlu Taşıyıcılar kooperatifinin (BİŞOKOP) Etibank'ın taşıma ihalesini kaybetmesine Bigadiç halkının tepkisi devam ediyor. 168 ortağı olan ve 1972 yılından bu yana bor madenini taşıyan Bişokop ortakları, taşıma ihalesini başka bir firmanın kazanmasının ardından işsiz kaldıkları için eylem yaptı.

Bigadiçlilerin de destek verdiği Bişokop üyeleri yürüyüş yaparken, Bigadiç-Balıkesir yolunu kısa süreli olarak ulaºıma kapattılar. Haklı mücadelelerini sonuna kadar savunacaklarını belirten Bigadiçliler, bor taşıma ihalesini kazanan diğer firma hakkında da bazı iddialarda bulundular. Balıkesir dışından ihaleyi kazanan şirketin kamyonlarını ilçeye sokmayacaklarını ifade eden Bigadiçliler, taşıma ihalesinin Bigadiç için çok önemli olduğunu, binlerce Bigadiçlinin geçimlerini sadece bu iºten sağladıklarını söylediler.

KAYMAKAM VE BAŞKAN SAKİNLEŞTİRDİ

Bişokop üyelerinin halkın da desteğini alarak gerçekleştirdikleri eylem ilçede ses getirirken, Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım ve Belediye Başkanı Davut Uzuner, Bişokop Başkanı İsmail Akgün ve siyasi partilerin ilçe başkanları ile görüşüp, vatandaşların sakinleşmesini sağladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan siyasi parti başkanları, Bişokop'un ihaleyi kaybetmesinin ilçeye çok büyük zararı olduğunu söyleyerek, gerekirse tüm ilçe başkanları olarak görevlerinden istifa edeceklerini, bu ihalenin Bişokop'a verilmemesi halinde hiçbir siyasi partinin Bigadiç'te yönetiminin bulunmayacağını açıkladılar.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi. İlçedeki gerginlik devam ederken, Bişokop üyeleri eylemlerinin süreceğini bildirdi. Yürüyüşe geçip alkışlı protesto gösterisi yapan kalabalık, Bişokop binası önünde bayrak açıp yetkililerle görüştükten sonra olaysız şekilde dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 14:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?