6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sokak hayvanları için seferber oldular

Balıkesir'de, sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi. 

Nisan ayında kurulan Balıkesir Hayvan Sevenler Derneği, ilk faaliyetini gerçekleştirdi. 

Salı Pazarı mevkiinde kermes düzenleyen dernek üyeleri, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri satıp, derneğe gelir sağlarken, müşterilerini de hayvan sevgisi konusunda bilgilendirdi.

 Eylül ayında yapacakları genel kurul ile yönetim kurulunu oluşturacak olan Hayvan Sevenler Derneği Balıkesir Şubesi'nin gönüllü başkanı Çiğdem Karanfil, Balıkesir'deki sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve yardımsever vatandaşlara hayvanlara yardım için çağrıda bulundu. 


Karanfil, "İlimize Hayvan Sevenler Derneği'ni kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Ümit ediyorum ki Balıkesir'de büyük işler yapacağız.

 Derneğimizin kurulmasında büyük rol oynayan sayın Belediye Başkanımız Sabri Uğur'a minnetarız. 

Ama sadece bir kuruluşun desteği ile hedeflere ulaşmamız mümkün değil. Balıkesir'deki kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sanayiciler, iş adamları ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri bizi hedeflerimize ulaştıracaktır. 

Eylül ayında genel kurul yapıp yönetimimizi seçeceğiz. İnsanlara verilen değer kadar iç içe yaşadığımız hayvanlarımıza da değer vermek zorundayız. 

Hayvanlarımızı görmezden gelemeyiz. Yeni kurulan derneğimizin ilk etkinliğini bu kermesimiz ile gerçekleştirmiş olduk. Buradan elde edeceğimiz geliri derneğimizin zaruri ihtiyaçlarında kullanacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 12:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
evren gulpinar IP: 81.8.108.xxx Tarih : 19.07.2006 12:30:42
gayet güzel bi dernek kurulmuş... balıkesirlilerde bu derneğe sahip çıkarlarsa balıkesirin başı boş dolaşan hayvan problemide medeni biçimde ortadan kalkmış olur..